1/7/2021
|
Magasin 6 2021
Grillet gazpacho
Der findes (næsten) en uendelig række af tomatsorter, og de byder alle på hver sin smagsprofil, ligesom udseendet varierer betragteligt.
Tomaterne er trofaste følgesvende i det salte køkken, hvor smagen vinder frem. Prøv her Magnus Sonnes grillet gazpacho.
Ingredienser
- 4 store tomater
- ½ agurk
- ½ rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rød chili
- 2 stængler blegselleri
- Frisk oregano, merian og basilikum
- 1 tsk Piment d’Espelette
- 2 spsk sherryeddike
- ½ dl Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Salt og peber
- 2 skiver daggammelt brød
Sådan gør du
Step 1
Skær alle grøntsager i grove stykker og grill dem til de har taget farve, uden at de tilberedes for længe.
Step 2
Lad de grillede sager køle en smule af. Blend grøntsager og brød og tilsæt de øvrige ingredienser.
Step 3
Smag suppen til med salt, peber, Piment d’Espelette og sherryeddike.
Step 4
Køl suppen helt ned og nyd med godt brød til – og evt. olivenolie dryppet udover.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...