1/4/2025
|
Magasin 1 2025
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling under kærlig forårsbebudende behandling og skabt en grøn risotto.
Ingredienser
- 3 dl risottoris
- ¾ l god hønsebouillon
- 100 g skalotteløg
- 3 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 100 g spinat
- 1 håndfuld ramsløg
- 1 bundt basilikum
- 1½ dl Løgismose hvidvin no 01
- 75 g kold Løgismose smør
- 50 g Parmigiano Reggiano
- 1 bøtte Løgismose fraiche 9%
- Friske urter til anretning
Sådan gør du
Step 1
Kog hønsebouillon op i en gryde for sig.
Step 2
Varm olivenolie op i en gryde ved middelvarme, og tilsæt risottoris og finthakkede skalotteløg. Steg ris og løg i et par minutter, indtil risene bliver blanke. De må ikke tage farve. Hæld hvidvin ved, og lad fordampe.
Step 3
Hæld den varme hønsebouillon ved, så den dækker risene. Lad væsken fordampe. Tilsæt løbende mere bouillon, og rør jævnligt.
Step 4
Blend imens spinat, ramsløg, basilikum og blade som skvalderkål og bøgeblade fint (erstat mængden af blade du har fundet i naturen med spinat).
Step 5
Vend den grønne puré ned i risene, når de er ved at være færdige. Tilsæt samtidig koldt smør skåret i tern og Parmigiano Reggiano, og rør det hele forsigtigt sammen.
Step 6
Anret risottoen på flade tallerkener, og top med et par skefulde Løgismose fraiche 9% og urter fra naturen.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...