31/8/2021
|
Magasin 8 2021
Havtaskehale med muslingenage, smørstegt grønkål og svampe
Havtasken er både i smag og tekstur tæt på hummer, men prisen en kende mere overkommelig. Hør din fiskemand om han kan skaffe små havtaskehaler, så alle om bordet kan få deres egen hale.
Ingredienser
- 4 stk havtaskehaler (400-500 g pr. stk.)
- 500 g blåmuslinger
- 2 dl tør hvidvin
- 200 g koldt Løgismose smør i tern
- 80 g persille
- ½ stk citron
- 300 g grønkål
- 300 g blandede svampe (f.eks. Karl Johan og kantareller)
- Olivenolie til stegning
- Løgismose smør til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Rens, skyl og sortér blåmuslinger og damp dem i hvidvin i en gryde i ca. 5 minutter. Kassér muslingerne og reducér muslingesaften til det halve.
Step 2
Soignér havtaskehalerne ved at fjerne skind og hinder (eller få din fiskehandler til at ordne det for dig). Husk endelig at bevare benet i midten!
Step 3
Rens og skær svampene i passende stykker. Gør det samme med grønkålen.
Step 4
Steg havtaskehalerne på en pande i en blanding af olivenolie og smør i 6-8 minutter afhængig af størrelse. Krydr med salt og peber under stegning. Tag havtaskehalerne af og lad dem hvile i 5 minutter før servering.
Step 5
Steg nu svampene på samme pande, til de er gyldne. Tilsæt grønkål og steg med i 1 minut. Krydr med salt og peber.
Step 6
Varm muslingesaften op og kom i en kandeblender sammen med persillen. Start blenderen og tilsæt det kolde smør lidt ad gangen. Smag saucen til med citronsaft og salt.
Step 7
Anret på smukke tallerkner og top med grøntsagerne.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...