30/8/2024
|
Magasin 5 2024
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokset pære? Kvæden er en ældgammel frugt, der på vores breddegrader er gået lidt i glemmebogen. Dens skal er hård, men gemmer på en frisk, let sød og syrlig smag, der åbner sig op, når kvæden tilberedes. Særligt er kvæder velegnede til marmelader og kompotter, da frugten har et naturligt højt indhold af stivelsen pektin.
Kvæderne er modne i september og oktober – så det er nu, du skal finde et kvædetræ, plukke dets frugter og tilberede kvædekompot til efterårets retter.
Ingredienser
- 500 g kvæder
- 1 dl vand
- 2½ dl sukker
- ½ dl hvidvinseddike
Sådan gør du
Step 1.
Halvér, skær stenene ud af kvæderne og skær i små tern. Hæld i en gryde sammen med vand, sukker og hvidvinseddike.
Step 2.
Kog kvæderne i 15-20 min., til kvæderne bliver bløde. Blend til din foretrukne konsistens med en stavblender og kog kompotten yderligere 2-3 min.
Step 3.
Hæld den varme kvædekompot i et skoldet sylteglas og sæt til side.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...