30/9/2020
|
Magasin 6 2020
Hjortevildt med græskar
Jagtsæsonen er i gang! Det betyder, at vi atter skal nyde då-, rå-, sika- og kronvildt. Det mørke, delikate kød med den fine vildtsmag passer rigtig godt til sæsonens mange former for græskar. I denne opskrift tilberedes græskaret både i ovnen og som puré og substituerer på fineste vis den traditionelle kartoffel. Med de letløbende Bolgheri-vine i glasset er du sikret en fortræffelig efterårsmiddag.
Ingredienser
- 500 g afpudset hjortefilet
- 1 hokkaido-græskar , skrællet
- 3 cm rød chili , skåret i skiver
- 2 kviste salvie
- 2 fed hvidløg , skåret i skiver
- ½ citron , skal og saft herfra
- Olivenolie
- Smør
Sådan gør du
Step 1.
Skær græskarret midt over. Skær den ene halvdel i både og vend dem med olivenolie, salt, peber og chili og rosmarin- og salviekviste, hvidløg og citronskal og bag dem møre i ovnen ved 175 °C i ca. 30-35 minutter.
Step 2.
Skær den anden halvdel af græskarret i tern og kog ternene møre i vand.
Step 3.
Steg dyrefileten i en klat smør 2-3 minutter på hver side og lad den hvile.
Step 4.
Brun en god klat smør af i den stadig varme pande, sørg for at smørret ikke brankes.
Step 5.
Hæld det brunede smør i en blender med de kogte græskartern. Blend til en glat puré. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
Step 6.
Brus en klat smør op på en pande og vend hjorte- fileten hurtigt heri.
Step 7.
Tag den af og skær den i skiver.
Step 8.
Anret græskarbåde og puré (evt. formet til quenelles med en ske) samt skiver af hjortefileten og drys med saltflager og friskkværnet peber; servér straks!
Andre forslag
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...