31/8/2019
|
Magasin 7 2019
Jordskokkesuppe med æble
Suppens balance mellem de søde og nøddeagtige jordskokker kombineret med æblernes syre gør den særdeles velegnet i kombination med en lang række råvarer: Prøv for eksempel denne med kammuslinger.
Ingredienser
- Suppe
- 200 g skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 4 stilke estragon
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk olie
- 300 g jordskokker
- 200 g æbler
- ½ dl hvidvin
- 1 l hønsefond
- 5 dl Løgismose piskefløde
- 2 dl Løgismose æblemost
- Saft af ½ citron
- 2 spsk Løgismose æblecidereddike
- Salt og peber
- Tilbehør
- 16 stk kammuslinger
- ½ dl hasselnødder
- 4 jordskokker
Sådan gør du
Jordskokkesuppe
Step 1. Pil og skær skalotteløg og hvidløg i grove stykker.
Step 2. Sautér skalotteløg, hvidløg og estragon i smør og olie på en pande.
Step 3. Vask æblerne, befri dem for kernehusene og skær dem i grove tern.
Step 4. Vask jordskokkerne grundigt med en stiv børste eller grov svamp, skær dem i grove tern og vend dem og æbleternene sammen med løgene på panden.
Step 5. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til det halve.
Step 6. Tilsæt derefter hønsefond, fløde, æblemost og citronsaft og lad grøntsagerne simre stille og roligt, til de er møre.
Step 7. Tag estragonstilkene op og blend og si suppen.
Step 8. Smag suppen til med æbleeddike, salt og peber.
Tilbehør
Step 1. Rist kammuslingerne ca. 1 minut på hver side på en grillpande.
Step 2. Rist hasselnødderne på en tør pande, til de afgiver duft og hak dem groft.
Step 3. Skræl jordskokkerne og skræl ca. 16 fine strimler af dem.
Step 4. Anret den varme suppe med ristede kammuslinger, hasselnødder og strimler af rå jordskok.
Step 5. Tilføj en smule god olivenolie på toppen lige inden servering.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...