Julekonfekt
Søde godter til julen.
Ingredienser
- Mandelkonfekt med appelsin
- 200 g mandelsplitter
- 100 g orangechokolade
- 1 stk appelsin revet skal herfra
- Chokoladetrøffel med kirsch
- 250 g mørk chokolade
- 1¼ dl Løgismose piskefløde
- 40 g Løgismose smør
- 4 cl kirsch
- 4 spsk kakaopulver
- Julecookies med hvidt chokoladeovertræk
- 150 g blødt Løgismose smør
- 250 g rørsukker
- 150 g friske tranebær
- 120 g havregryn
- 150 g Løgismose hvedemel
- 1 stk æg
- ¼ tsk natron
- ¼ tsk salt
- ¼ tsk kanel
- 100 g hvid chokolade (til overtræk)
Sådan gør du
Mandelkonfekt med appelsin
Step 1. Mandelsplitterne ristes gyldne på en pande. Chokoladen brækkes i mindre stykker i en skål, og de varme mandelsplitter hældes ovenpå. Rør rundt til chokoladen er helt smeltet. Sæt derefter små toppe på et stykke bagepapir og riv lidt appelsinskal skal ud over. Stil dem et tørt og køligt sted, til de er størknet.
Chokoladetrøffel med kirsch
Step 1. Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Kog fløden op, hæld den over chokoladen og rør til den er smeltet. Rør herefter smørret i og smag til med kirsch. Køl trøffelmassen af inden du former den til kugler, som du triller i kakao, så de ikke klistrer sammen.
Julecookies med hvidt chokoladeovertræk
Step 1. Alle ingredienser undtagen den hvide chokolade røres sammen og rulles til pølse i et stykke bagepapir, som sættes i køleskabet. Skær den kolde dej i ca. 1 cm tykke skiver og bag dem i 12-15 min. ved 175 grader. Smelt den hvide chokolade og dyp halvdelen af hver cookie i chokoladen. Lad dem herefter størkne på et stykke bagepapir.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...