25/10/2022
|
Løgismose i Netto
Julekylling
Løgismose Kyllingens mørkere og smagfulde kød spiller godt sammen med julens varme krydderier, der drysses på skindet, som også får en tur med andefedt – kyllingen fyldes med en klassisk blanding af svesker, æbler og abrikoser. Skyen i bunden af fadet gemmes til den gode sauce.
Ingredienser
- Kylling
- 1 Løgismose kylling
- 5 stk hele nelliker
- 1 tsk stødt allehånde
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 korianderfrø
- ½ muskatnød
- 10 peberkorn
- 5 Økologiske Agen svesker
- 5 tørrede abrikoser
- 1 æbler
- 3 kviste timian
- Lidt andefedt
- Sauce
- 3 dl hønsefond gerne kogt på skrog og vinger af Løgismose Kylling
- 1 appelsin saft og skal herfra
- 2 dl Løgismose piskefløde
- Løgismose ribs- & æblegelé
- Salt og peber
- Brunede kartofler
- 600 g kogte og pillede aspargeskartofler
- 100 g sukker
- 25 g Løgismose smør
Sådan gør du
Kylling
Step 1. Skær æbler og løg i mindre stykker og bland dem med abrikoser, svesker og timian. Fyld kyllingen med blandingen.
Step 2. Smør lidt ande- eller kyllingefedt på kyllingeskindet. Bland de tørre krydderierne i en morter, og mort dem. Fordel dem overalt på kyllingen. Krydr til sidst med salt.
Step 3. Steg kyllingen i en bradepande i ovnen ved 210 °C i ca. 1 time. Lad kyllingestegen trække ½ time før den parteres.
Sauce
Step 1. Tag kyllingen op af bradepanden, når den færdigstegt og lad den hvile inden udskæring.
Step 2. Tilsæt appelsinsaft og -skal til bradepanden og lad det koge ind.
Step 3. Tilsæt herefter hønsefond og piskefløde og lad væsken koge yderligere ind til passende smag og konsistens.
Step 4. Smag til med ribsgele, salt og peber og jævn evt. saucen med maizena til sidst.
Brunede kartofler
Step 1. Karamellisér sukker på en pande. Tilsæt smør, når alt sukkeret er blevet til karamel og smelt al smøren.
Step 2. Tilsæt kartoflerne og ½ dl vand til panden og lad de brunede kartofler simre i karamellagen i 15-20 min. ved svag varme.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...