Løgismose i Netto
Klassisk lasagne
Ingredienser
- Kødsauce
- 25 g Løgismose smør
- 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
- 1 stk zittauerløg hakket
- 3 fed finthakket hvidløg
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 1 tsk tørret timian eller basilikum
- ½ tsk tørret oregano
- 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
- 1 dåse flåede tomat
- 3½ dl oksebouillon
- Mornaysauce
- 25 g Løgismose smør
- 3½ spsk Løgismose hvedemel
- 6 dl kogende Løgismose sødmælk
- ½ tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- ½ tsk revet muskatnød
- 175 g revet ost (mozzarella)
- 15 stk lasagneplader
- 2 spsk rasp
- 25 g Løgismose smør
- 50 g revet parmesan
Sådan gør du
Kødsauce
Step 1. Lad smørret blive gyldent i en gryde og brun kød, løg og hvidløg af i den. Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time.
Mornaysauce
Step 1. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i under omrøring.
Step 2. Bring saucen i kog og tilsæt resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier og ost i. Lad saucen koge godt igennem til osten er smeltet. Smag til med salt og peber.
Step 3. Læg lagvis, i et smurt ovnfast fad: kødsauce, lasagneplader og mornaysauce – det øverste lag skal være mornaysauce.
Step 4. Drys med rasp og parmesan og fordel smørklatter på toppen. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden og lasagnepladerne gennembagte og møre. Det tager ca. 35 minutter ved 200 °C grader. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 minutter.
Servering
Step 1. Servér med brød og en god salat
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...