31/8/2021 | Magasin 7 2021
Krebs med hollandaise
Haps, haps, haps - nu skal vi ha' krebs! Det er højsæson for krebsegilder, og selvom der er noget utrolig frydefuldt over servere de store, postkasserøde krebs hele og selv pille dem, er denne servering en herlig måde at nyde krebs, når man gerne vil kunne læne sig tilbage og nyde middagen uden større hurlumhej. Vi går yderligere på tværs af traditionerne og serverer, i stedet for snaps, godt afkølet tysk Riesling til krebsene.
Ingredienser
- 20 stk store krebs
- 2 skiver daggammelt brød
- 500 g frisk spinat
- 1 stk citron
- 2 stk dildskærme
- Muskatnød
- Salt og peber
- 2 tsk sukker
- Olivenolie
- 2 stk æggeblommer
- 200 g Løgismose smør
- 2 spsk vand
Sådan gør du
Dagen før
Step 1. Fyld en gryde med 3 l vand, citronskiver, dildskærme, 1 spsk salt og 2 tsk sukker.
Step 2. Kom krebsene i, når vandet koger og lad dem koge i 3 minutter.
Step 3. Tag krebsene af blusset, køl dem ned og kom på køl og lad dem stå på køl i lagen til næste dag.
På dagen
Step 1. Pil kødet fra krebsene.
Step 2. Bræk det daggamle brød i mundrette stykker og rist det på en middelvarm pande i olivenolie.
Step 3. Skyl spinaten grundigt. Varm lidt olivenolie op i en sautérpande eller gryde og sautér spinaten i 2-3 minutter – spinaten må ikke falde for meget sammen. Smag til med muskatnød samt salt og peber.
Hollandaise
Step 1. Klar smørret i en gryde. Lad det ikke overstige 50°C, så sikrer du dig, at det ikke skiller.
Step 2. Pisk æggeblommer og vand til en skummende, cremet sauce, og pisk det klarede smør i lidt ad gangen, så saucen ikke skiller. Smag til med salt og citron.
Step 3. Anret spinaten i bunden af en lun tallerken efterfulgt af krebs og brødcroutoner, og top med et par skefulde blød hollandaise.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk