30/8/2024
|
Magasin 5 2024
Pasta med grillede artiskokker
Vi holder så meget af det – det italienske køkken. Her er grundstenene nøje udvalgte råvarer, det gode håndværk og et lille drys kærlighed. Så behøves ikke meget andet end pasta, grillede artiskokker, hvidløg og en masse ost for at skabe madglæde.
Buon Appetito!
Ingredienser
- 300 g tørret pasta
- 1 glas syltede og grillede artiskokker
- 150 g god, fast ost
- 4 fed hvidløg
- Salt
- Vand
- Frisk salvie
Sådan gør du
Step 1
Sæt en stor gryde med letsaltet vand på varmen.
Step 2
Pil og knus hvidløg med bagsiden af en kniv. Hæld olien fra artiskokkerne på en stor pande, hvor der er plads til hele pastaretten, og confitér hvidløg heri.
Step 3
Skær imens artiskokker i mindre stykker og overfør til panden sammen med frisk salvie, når hvidløgene er let lysebrune.
Step 4
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken minus et par minutter. Overfør derefter pastaen til panden sammen med et par deciliter af kogevandet.
Step 5
Færdigtilbered pastaen på panden med artiskokker og hvidløg og riv til sidst en gavmild mængde ost henover. Ven forsigtigt rundt, så pastaen svøbes i en cremet sauce. Servér straks!
Tip
Du finder alle de italienske råvarer fra Made by Mama på løgismose.dk eller i Løgismose butikken på Nordre Toldbod.
Tip
Når forholdet mellem kogevandet fra pastaen og olie er helt rigtigt, cremer sovsen. Har du svært ved at ramme den cremede konsistens, kan du drysse en lille smule hvedemel i eller give pastaen et skvæt fløde.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...