24/9/2023
|
Magasin 4 2023
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller og piemontesiske hasselnødder giver en mild og delikat umamifylde. Det hele afrundet og balanceret med fløde. For et perfekt italiensk vin- & madmatch skænk da Nebbiolo fra Piemonte i glasset.
Ingredienser
- 50 g hasselnøddeflager
- 100 g røget svinemørbrad
- 200 g kantareller
- 250 g fettuccine
- 3 spsk revet parmesan
- Saft fra en halv citron
- 15 g Løgismose smør
- 2½ dl Løgismose piskefløde
- 1 knivspids muskatnød
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Opvarm en stor gryde med vand til pastaen og kog pastaen efter anvisning på pakken, så den er færdig samtidig med resten af retten.
Step 2
Rist hasselnøddeflagerne til de er lysebrune – pas på, da de nemt brænder på.
Step 3
Børst svampene fri for urenheder.
Step 4
Skær røget mørbrad i små tern ca. 0,5x0,5 cm og sæt til side.
Step 5
Kom smørret på en varm pande og steg svampene i smørret. Tilsæt fløde, muskatnød, parmesan og citron, når svampene er tilpas stegte. Varm det hele godt i gennem, så osten smelter og retten samler sig. Smag til med salt og peber.
Step 6
Hæld vandet fra pastaen. Placér den på to tallerkner og fordel svampestuvningen ovenpå og afslut med mørbradtern og hasselnøddeflager. Pynt gerne med ærtespirer eller andre grønne urter som timian.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...