21/11/2023
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god base i form af perlebyg, smagsrig fyld fra jordskokker og frugtsødme fra æbler, det sprøde fra ristede Piemontehasselnødder og så en olieeddikedressing med smagsnoter af timian til at binde alle herlighederne sammen giver til sammen en fyldig salat, der emmer af efterår og vinter.
Nyd den som tilbehør eller som en mættende frokost til 2 personer.
Ingredienser
- Vinaigrette
- 80 g Løgismose olivenolie
- 70 g Løgismose eddike æble og timian
- 40 g grov sennep
- 20 g dansk honning
- 1 stort skalotteløg
- 2 kviste frisk timian
- Salt og peber
- Salat
- 3 æbler
- 5 skrællede jordskokker
- 50 g kogt perlebyg
- 25 g grønkål
- 20 ristede Piemonte-hasselnødder
Sådan gør du
Vinaigrette
Step 1. Hak skalotteløg og timian fint.
Step 2. Vend honning, sennep og eddike sammen, til honningen er blødt ud og tilsæt derefter de resterende ingredienser
Step 3. Smag til med en anelse salt og peber
Salat
Step 1. Skær æbler og jordskokker i tynde skiver eller små tern.
Step 2. Skyl og snit grønkål fint.
Step 3. Hak hasselnødder groft.
Step 4. Vend det hele på nær nødder sammen med 2-3 store spsk. af vinaigretten.
Step 5. Anret i en skål og afslut med hakkede hasselnødder.
Tip
Tilsæt gerne Løgismose salattern – det giver både smag og tilfører en smule umami til salaten
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...