Portvinssyltede valnødder
Valnødderne vælter ned fra træerne i disse uger, og det kan være svært at få knækket og spist dem alle. Sylt nødderne i portvin, og du har raffineret tilbehør til de skimlede oste og julens landpatéer.
Ingredienser
- Portvinssyltede valnødder
- 150 g valnødder
- 75 g sukker
- 3 dl portvin
- ½ dl balsamico
Sådan gør du
Sådan gør du
Karamellisér sukker i en gryde. Hæld portvinen og balsamico over og reducér massen til det halve.
Tilsæt valnødder og lad det simre i 30 minutter.
Tip
Hos Løgismose, Nordre Toldbod finder du både spanske Marcona-mandler, piemontesiske hasselnødder samt valnødder fra det franske “spisekammer” Périgord øst for Bordeaux.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...