1/6/2023
|
Løgismose i Netto
Salat af grillede ferskner, rucola, salattern og pinjekerner
Det er naturligt at grille fisk og kød og efterhånden også alskens grøntsager – men har du prøvet at grille frugt?
Foruden de fine grillstriber får ferskner en let sødme, når de grilles. En sødme, der får modspil fra rucolaens let bitre noter og som afrundes af den let salte, milde og cremede smag fra øko-salattern.
Ingredienser
- 4 ferskner
- 1 bøtte Løgismose salattern
- 50 g skyllet Rucolasalat
- 1 glas Løgismose syltede Borretane-løg
- 25 g ristede pinjekerner
- Lidt frisk estragon
- ½ citron
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du
Step 1
Skær ferskner i kvarte og vend dem i olie, groft salt og peber. Grill dem godt på alle sider, men uden at de bliver for bløde. Skær imens borretaneløg i kvarte.
Step 2
Marinér løg og ferskner i citronsaft, olivenolie og hakket estragon.
Step 3
Anret på et fad med rucola og afslut med smuldrede salattern og ristede pinjekerner.
Tip
De grillede ferskner vendes i en vinaigrette med estragon – for estragon kan meget andet end at være smagsgiver i en bearnaise. Den friske urt fremhæver salatens andre smage og er samtidig en smagsgiver i sig selv, som bidrager med friskhed, aroma og en anisnoter.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...