Saltimbocca med fattigmandsasparges
Ingredienser
- Kødet
- 8 skiver kalvefilet a ca. 80 g
- 8 skiver lufttørret skinke
- 8 stk salvieblade
- 8 stk tandstikker
- 100 g Løgismose smør
- 2 spsk vindruekerneolie
- 4 dl hvidvin
- Salt og friskkværnet peber
- Fattigmandsasparges
- 500 g Skorzonerrødder
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 håndfuld kantereller
- 1 håndfuld trompetsvampe
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 1 håndfuld finthakket persille
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Kødet
Step 1. Giv kødet et let tryk med håndfladen, så det flader lidt ud. Læg en skive skinke og et salvieblad oven på kødet. Luk kødet omkring bladet med en tandstik og krydr godt med salt og peber. Varm smør og olie i en gryde og steg, til det får en fin gylden overflade på alle sider. Hæld vin på og lad den koge ind til 1⁄3 og monter med smør.
Fattigmandsasparges
Step 1. Skær top og bund af rødderne og skrub dem grundigt med den grove side af en køkkensvamp. Snit skorzonerrødderne i aflange skiver og blancher dem i en gryde med letsaltet vand i et par minutter. Læg dem straks herefter i isvand. Dup rødderne tørre på et viskestykke. Kom smør og olie på en varm pande og rist rødderne og de rengjorte svampe, til de er flotte og gyldne. Krydr med skalotteløg og persille. Smag til med salt og peber.
Step 2. Anret skorzonerødderne og svampene på lune tallerkner og læg kødet ovenpå. Pynt evt. til sidst med skovsyreblade og blomster.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...