1/4/2020
|
Magasin 2 2020
Spaghetti vongole
Som på en sommerdag på den italienske lido; solmodne tomater, spaghetti kogt al dente, god jomfruolivenolie, et net hjertemuslinger og et køligt glas rosé – så synes tilværelsen svær at slå.
Ingredienser
- 500 g spaghetti tørret
- 2 kg hjertemuslinger
- 5 store tomater søde og solmodne
- 3 skalotteløg fintsnittede
- 1 økologisk citron saft og skal herfra
- ½ dl Løgismose olivenolie
- En håndfuld bredbladet persille grofthakket
Sådan gør du
Muslinger
Step 1. Rens hjertemuslingerne. Det gøres lettest ved, at du fylder håndvasken eller en skål med ’havvand’ (en blanding af vand og salt), og kommer hjertemuslinger i et par timer eller natten over. På den måde vil muslingerne spytte alt det sand ud, de indeholder, ud.
Step 2. Skyl muslingerne grundigt og kassér beskadigede muslinger, når de er færdige med ’udrensning’.
Tomater
Step 1. Sæt en stor gryde over med vand og godt med salt.
Step 2. Blanchér tomaterne i 30 sekunder, når vandet koger. Køl dem af i koldt vand.
Step 3. Tag skindet af tomaterne. Skær dem i kvarte, fjern saft og kerner og skær til sidst i tern.
Samling
Step 1. Snit hvidløg og skalotteløg fint og sautér i en bradepande med olivenolie.
Step 2. Tilsæt citronskal- og saft og tomater, sautér og kog sammen i 3-5 min.
Step 3. Kog spaghettien i gryden med vand efter anvisning på pakken.
Step 4. Damp hjertemuslingerne færdige i bradepanden med tomat og løg under låg i 3-4 min., til muslingerne er åbne, når der er 7 minutter tilbage af spaghettiens kogetid. Kassér de lukkede.
Step 5. Tilsæt spaghetti og bredbladet persille til bradepanden og vend det hele rundt.
Step 6. Smag til med salt og peber, men pas på at du ikke oversalter, da muslingerne i forvejen er salte. Servér straks på et smukt, stort fad.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...