31/1/2019
|
Magasin 1 2019
Spicy suppe med kylling og kokos
Få varmen i vinterkulden med denne krydrede kyllingesuppe, der leder tankerne mod varmere himmelstrøg. Citrongræs, ingefær, sambal oelek og fiskesauce giver suppen dybde, varme og asiatisk karakter.
Ingredienser
- 2 spsk vindruekerneolie
- 150 g champignoner
- 1 stk rød peberfrugt
- 4 tsk ingefær
- 4 fed hvidløg
- 1 stang citrongræs
- 2 spsk sambal oelek (asiatisk chilipasta)
- ½ l kyllingefond
- 1 dåse kokosmælk
- 4 tsk fiskesauce
- 1 spsk sukker
- 1 stk Løgismose kylling stegt og plukket
- Topping
- 1 bundt frisk koriander
- 2 stk lime
- 6 stk forårsløg
- Sesamolie
- Peanuts
Sådan gør du
Step 1
Rens champignon og skær i skiver. Skær peberfugt i tern. Skræl og riv ingefær. Knus hvidløg og skær citrongræs igennem på langs.
Step 2
Varm olien godt op i en tykbundet gryde, tilsæt champignoner og steg dem let gyldne. Tilsæt derefter peberfrugt, ingefær, hvidløg og citrongræs og steg videre i ca. 2 minutter under omrøring.
Step 3
Vend sambal oelek rundt i gryden, tilsæt efterfølgende kyllingefond, kokosmælk og fiskesauce samt sukker. Bring i kog. Skru derefter ned for varmen, så det bare simrer let de næste 10 minutter.
Step 4
Tilsæt det plukkede kyllingekød. Skru lidt op for varmen igen og lad det koge et minut. Forbered imens topping. Hak koriander og peanuts groft og skær lime i både og forårsløg i skiver.
Step 5
Fjern citrongræsstænglen og anret suppen i 4 skåle. Pres saften af en limebåd udover hver anretning og top suppen med koriander, forårsløg, 1 tsk sesamolie, peanuts og 1 limebåd.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...