3/4/2019
|
Løgismose i Netto
Stegt kyllingebryst
Med grønne asparges og rygeost blanquette sauce
Ingredienser
- Kylling
- 4 stk Løgismose kyllingebryster
- 1 spsk smagsneutral olie
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste timian
- 2 spsk Løgismose smør
- Salt og peber
- Asparges
- 16 stk rensede grønne asparges
- Skal af ½ citron
- 1 lille skalotteløg
- 1 spsk Løgismose smør
- Salt og peber
- Rygeost blanquette sauce
- 1 dl god hønsefond
- 2 stk æggeblommer
- 1 helt æg
- 2 spsk creme fraiche 38%
- Løgismose rygeost 10%
- 200 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Kyllingebryst
Step 1. Forvarm ovnen til 200 ⁰C.
Step 2. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber og brun på skindsiden i olie på en pande til skindet er sprødt.
Step 3. Vend kyllingen og tilsæt smør, timian og hvidløg.
Step 4. Eftersteg kyllingebrysterne i ovnen i ca. 10-12 minuter, når de er brunet godt af.
Step 5. Lad kødet hvile ca. 5-10 minutter efter stegning og inden servering.
Grønne asparges
Step 1. Steg de grønne asparges gyldne på en pande med smør.
Step 2. Krydr med salt, peber, finthakket skalotter og revet citronskal og steg aspargesene yderligere 1 minut.
Rygeost blanquette sauce
Step 1. Smet smør og hønsefond sammen i en gryde. Hæld de øvrige ingredienser i en blender og blend det let igennem.
Step 2. Tilsæt smør-fond blandingen i en tynd stråle, mens der blendes.
Step 3. Blend saucen yderligere 1 minut, når alt væsken er tilsat.
Step 4. Smag til med salt og peber lige inden servering og varm den forsigt op i en gryde under konstant piskning til den er lun og cremet. Pas på saucen ikke skiller.
Tip
Retten kan med fordel pyntes med urter og serveres med små kartofler eller en god salat.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...