3/4/2019
|
Løgismose i Netto
Syltede tomater med kold rejebouillon
samt urteolie
Ingredienser
- Syltede tomater
- 200 g blandede tomater
- 1 spsk eddike
- 1 spsk olie
- 1 spsk sukker
- 1 spsk vand
- Salt og peber
- Rejebouillon
- 300 g hele rejer , med skal
- 5 dl vand
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste dild
- Citronsaft
- Salt og peber
- Urteolie
- 300 g urter , efter eget ønske
- 1 dl smagsneutral olie
Sådan gør du
Syltede tomater
Step 1. Kog eddike, sukker og vand op og nedkøl straks.
Step 2. Skær tomaterne ud i mundrette stykker og krydre med salt og peber.
Step 3. Lad tomaterne trække ca. 5 minutter, og læg dem i den kolde syltelage.
Step 4. Lad tomaterne lægge i syltelagen frem til servering.
Rejebouillon
Step 1. Kom rejer, vand, hakket hvidløg og dildkviste i en gryde.
Step 2. Kog ved svag varme ca. 20 minutter. Sæt derefter gryden på køl for at trække.
Step 3. Sigt bouillonen fra igennem et klæde, når den er helt kold. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Servér iskold.
Urteolie
Step 1. Skyl urterne, dryp dem af og blend dem sammen med olien, til den er helt grøn.
Step 2. Sigt olien fra i en lille skål og dryp den i bouillonen lige inden servering.
Anretning
Step 1, Dryp de syltede tomater af og læg i en dyb tallerken.
Step 2. Hæld den klare kolde rejebouillon over tomaterne og dryp med urteolien.
Step 3. Servér som en let og læskende forret med en skive godt brød.
Tip
Retten kan tilsættes friskpillede rejer, hvis man ønsker lidt mere fylde.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...