DET SKER I BUTIKKEN
MORS DAG SØNDAG 11. MAJ
Har du husket mors dag? Vi har sammensat frydefulde gavekurve, som du kan finde i butikken – klar til at minde din mor om, hvor meget du værdsætter hende.
NYHEDER: GAZPACHO & FARSERET VAGTEL PÅ MENUEN
Vores to kokke, Mads og Thomas, har endnu engang været kreative i køkkenet, så du nu også kan nappe gazpacho med håndpillede rejer eller vagtel to-go eller to-stay, når du besøger butikken på havnekajen.
Gazpacho med håndpillede rejer 95,-
Farseret vagtel 175,-
TERRASSEN ER ÅBEN
Vores solrige terrasse er åben. Her kan du nyde alt, hvad du køber i butikken af både mad og drikke. Foruden kaffe, vin, sodavand og øl tilbyder vi også iskolde drinks hele sommeren. Så kig forbi efter fyraften eller i weekenden, hvor vi naturligvis har bestilt hammergodt vejr!
Gin Tonic 75 ,-
Contratto Spritz 75 ,-
Psst ... alt du køber i butikken, kan du selvfølgelig nyde på terrassen uden ekstra omkostninger.
TAPASBAREN
Har du brug for en kop kaffe, et glas iskold vin eller lidt til maven? Tag en velfortjent pause på vores hyggelige terrasse eller i en af vores stemningsfulde spisekroge. I tapasbaren finder du frisklavet mad to-go – franske quiche, sengle, øster, kokkens salater og sandwich med Prosciutto Cotto og Emmentaler klar til at nyde.
Fransk quiche............................. 50,-
Kokkens salater.......................... 55,-
Sandwich..................................... 65,-
Østers m. citron.......................... 25,-
Snegle 12 stk. & baguette.......... 125,-
Kuvert børd.................................. 15,-
SÆSONENS TAPAS
Kokkene på Nordre Toldbod udvikler løbene nye tapas, som med hver sin unikke smag indfanger sæsonen. Dette forår byder vi på Fynbo laks med rygeost-creme & radiser, hjemmelavet rejesalt med chili & agurk, hjemmelavet hønseslat med hjertesalat, zucchini & porre, andelevermousse med karamelliseret valnød & cornichons samt salami diavola med soltørret tomat emulsion & syltede rødløg.
Tapas pr. stk................................ 35,-
Tapasmenu 3 stk. & glas vin...... 155,-
UGENS OST
Morbier er kendt som "Comtés lillebror", men lad dig ikke snyde af titlen som lillebror, for Morbier er en fed og blød ost med en smag af mælk og syrlige, stikkende noter, som meget vel kan måle sig med storebroren.
I denne kan du fylde kurven med Morbier og få 20% rabat!
Tilbuddet gælder t.o.m. søndag 11. maj i butikken på Nordre Toldbod.
LØGISMOSE ØKOLOGISK KOLDSKÅL ER LANDET I BUTIKKEN
Nu er Løgismose økologiske mormorkoldskål og smørbagte kammerjunkere tilbage i butikken lige i tide til koldskålssæsonen.
Løgismose økologisk mormorkoldskål 25,-
Løgismose økologiske smørbagte kammerjunkere 29,-
KAN DE LI' ØSTERS?
I butikken finder du de franske Fine de Claire østers, som er karakteriseret af deres milde, raffinerede og fede smag. Navnet "Claire" henviser til de kamre eller bassiner, som disse østers færdigdyrkes i, hvilket ikke blot bidrager til smagen, men også kvaliteten af skallen, som ofte er en anelse dybere, end man kan forvente ved andre typer af østers.
1 fustage 109,-
VINE PÅ GLAS
På terrassen på havnekajen kan du både nyde vin fra vinhylderne, eller du kan vælge mellem hele 12 forskellige vine på glas fra blandt andet Bourgogne, Sancerre, Toscana og Provence. Du kan se hele listen over glasvine her.
Mousserende
Valdobbiadene Prosecco Brut Canah ØKO, NV, Perlage.................................... gl. 85,-
Champagne Traditionelle Brut 1. Cru, NV, Locret-Lachaud................................. gl. 135,-
Hvidvin
Riesling Trocken Herr Mehling ØKO, 2024, Weingut Mehling............................. gl. 90,-
Toscana Vermentino, ØKO, 2024, La Spinetta.................................................... gl. 95,-
Bourgogne Chardonnay ØKO, 2023, Château de Javernand............................. gl. 125,-
Sancerre Blanc Le Champ Pendu ØKO, 2023, Domaine de Rome.................... gl. 145,-
Rødvin
Beaujolais-Villages Wild Soul, 2023, Domaine Julien Sunier.............................. gl. 85,-
Spätburgunder Trocken Gutswein, 2022, Meyer-Näkel...................................... gl. 95,-
Ribera del Duero Cosecha, 2021, Bodegas Montecastro................................... gl. 125,-
Monthelie Rouge, 2022, Domaine Dujardin........................................................ gl. 145,-
Rosé
Chinon Goutte de Rosé ØKO, 2024, Domaine de la Noblaie............................. gl. 90,-
Côtes de Provence Rosé Cuvée Clarendon ØKO, 2023, Domaine Gavoty....... gl. 95,-
Bestil mad fra Nordre Toldbod
I køkkenet på Nordre Toldbod tilbereder vores to kompetente kokke, Mads og Thomas, hver dag retter fra bunden, som du kan bestille to-go og to stay. I højtiderne tilbyder vi velkomponerede menuer til blandt andet jul- og nytår. I alle tilfælde er retterne altid tilberedt af nøje udvalgte råvarer i sæson, så I kan bringe den gode smag med som æresgæst, uanset om I er få eller mange om bordet. Vi kaldet det luksus-takeaway!
BESTILLINGER
GAZPACHO MED HÅNDPILLEDE REJSER
Fyldig og forfriskende gazpacho – en kold suppe af tomater, peberfrugt og agurk toppet med håndpillede rejer og ekstra jomfruolivenolie.
95,-
FARSERET VAGTEL
Vagtel med fars rørt på Karl Johan-svampe, kalkun og masser af urter, nænsomt tilberedt, så kødet bevarer både smag og saftighed. Dertil sauterede aspargesbroccoli, spinat og sauce jus..
175,-
SALADE CHÈVRE CHAUD
En fransk bistroklassiker med gratineret gedeost, sprøde salater, tomater, syltede rødløg og valnødder.
125,-
DAGENS FISKERET
Dagens fisk serveret med sautée af spinat og porre, kartoffelmos, fransk fiskefumé og grøn basilikumsolie. Fisken afhænger af dagens fangst, men du kan blandt andet forvente torsk og kuller.
175,-
COQ AU VIN
Coq au Vin tilberedt fra bunden af langtidsmarineret Label Rouge kylling og med årstidens grønt. Retten serveres med hjemmerørt kartoffelmos.
175,-
BRAISERET LAMMESKANK
Lammeskank braiseret i rødvin med masser af urter, svampe, bacon og karotter, serveret med hjemmerørt kartoffelmos.
200,-
BOEUF BOURGUIGNON
Oksekød braiseret med bacon, løg, karotter og svampe krydret med paprika, hvidløg og en masse timian. Serveres med hjemmerørt kartoffelmos.
175,-
RÔTISSERIEGRILLET KYLLING
Det roterende rôtisserie gør det muligt at grille kyllingen hele vejen rundt, hvilket giver et ekstra sprødt ydre og saftigt indre.
Pr. kylling 150,-
TRÆD IND I VINENS VERDEN
Oplev vinens verden med vores kompetente sommelierer, der løbende afholder vinsmagninger, hvor vi sammen udforsker, smager og deler viden om vine fra nøje udvalgte producenter og vinområder.
LØGISMOSE NORDRE TOLDBOD
LØGISMOSE FINE WINE – 250 IKONISKE FLASKER!
Importen af Fine Wine startede hos Lene og Sven Grønlykke, som var blandt de første i Danmark til at importere domaine-aftappede vine fra Bourgogne. I dag tæller Løgismose store sortiment af Fine Wine flere end 250 flasker exceptionel vin og i butikken på Nordre Toldbod finder du et rum udelukkende dedikeret til Fine Wine.
LØGISMOSE NORDRE TOLDBOD
HISTORIEN BAG VORES OSTE
I butikken finder du et stort udvalg af eksklusive franske, italienske, spanske og danske oste. Bliv klogere og lær oste-sæsonerne at kende.
Vin & ost match
VIN & OST
Ossau-Iraty & Pet' Nath'
VIN & OST
Bleu de Bresse og Chenin Blanc
VIN & OST
Brillat Savarin & Champagne
40 ÅRS JUBILÆUM I BUTIKKEN
I 2022 fejrede vi 40 års jubilæum i butikken på Nordre Toldbod. Læs eller genlæs fortællingen om familien Grønlykke, som åbnede det første vinudsalg i 1982 på Nordre Toldbod.
JUBILÆUM
2010'erne - Det fjerde årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
2000'erne - Det tredje årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
1990'erne – Det andet årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
1980'erne – Det første årti på Nordre Toldbod
BUTIKKEN PÅ NORDRE TOLDBOD
I et gammelt pakhus på Nordre Toldbod i Kongens København, med udsigt til Trekroner, Nyholm og Kastellet, blandt kanalrundfarter og Kongeskibet og omgivet af evig brise og genskær fra vandet, se dér ligger Løgismose Vin, Mad & Delikatesser, og der har den ligget i snart 40 år.
De første år var Løgismose havnens eneste virksomhed, som ikke havde noget med skibsfart at gøre. Siden 1630 havde Københavns Toldvæsen nemlig haft til huse på Toldboden. Og de nikotingule vægge og lange knager til regnjakker i lokalerne på Nordre Toldbod røbede da også, at det ikke var længe siden, at daglejerne, der håbede på en hurtig tjans, havde forladt bygningen, da Løgismose Vinimporti i 1982 flyttede ind. Et vinlager, hvor der blev solgt kasser med vin for de særligt indviede.
CONVENIENCE, FØR DET FANDTES
I de følgende år tog specialhandlen til herhjemme. På Nordre Toldbod begyndte man derfor også at lave mad. Henkogninger, fonder og marmelade blev lavet af Lone Grønlykke og solgt før de stort set var nået på glas. I 2001 tog det til. I et samarbejde med Jens Slagter fra Kultorvet og Thomas Rode i køkkenet blev Boeuf Bourguignon, cassoulet og confiterede andelår solgt fra et åbent køkken og efter opskrifter fra Falsled Kro og Kong Hans Kælder. Det skulle vise sig at være lidt af et columbusæg: Kunderne kunne nu få en kombination af mad og vin. De nøjedes nu ikke længere med at komme forbi én gang om måneden efter, men lagde i stedet vejen forbi én gang om ugen efter ugens retter. Vinudsalget på Nordre Toldbod tilbød således sine kunder convenience, før det overhovedet blev et koncept.
FRA SMØR TIL CAVIAR
I dag er convenience stadig i højsæde. Den slags, der netop gør det let at spise hjemme, men som var man ude. Den slags, hvor ingredienserne er udvalgt ud fra smagen, måden, hvorpå de er blevet til og ud fra håbet om at inspirere vores kunder til at slå sig løs i køkkenet. Det er råvarer, kolonialvarer og delikatesser, der ikke er allestedsværende, og som derfor bringer nyt og fryd til måltidet. Oven i det eksklusive kan man naturligvis finde basisvarer som smør, hvidløg og kartofler – råvarer, der er mindst ligeså vigtige for måltidets samlede udtryk. Det er vores butikschef der sætter dagsordenen og som i stærkt samarbejde med både indkøbere og kokke udvælger de råvarer, vine og delikatesser, du finder på hylderne.
Åbningstider
Hverdage
Mandag-onsdag: 10.00-18.00
Torsdag-fredag: 10.00-19.00
Weekend
Lørdag: 10.00-17.00
Søndag: 10.00-16.00 (Det er ikke muligt at afhente pakker)
Helligdage: lukket
Særlige åbningstider i april
Uge 15
Mandag 7. april – onsdag 9. april: 10.00-18.00
Torsdag 10. april – fredag 11. april: 10.00-19.00
Lørdag 12. april: 10.00-17.00
Palmesøndag 13. april: 10.00-16.00
uge 16
Mandag 14. april – onsdag 16. april: 10.00-18.00
Skærtorsdag 17. april: lukket
Langfredag 18. april: lukket
Lørdag 19. april: 10.00-17.00
Søndag 20.april (påskedag): lukket
Uge 17
Mandag 21. april (2. påskedag): lukket
Tirsdag 22. april – onsdag 23. april: 10.00-18.00
Torsdag 23. april – fredag 24. april: 10.00-19.00
Lørdag 25. april: 10.00-17.00
Søndag 26. april: 10.00-16.00
Uge 18
Mandag 28. april: lukket
Tirsdag 29. april – onsdag 30. april: 10.00-18.00
Torsdag-fredag: 10.00-19.00
Lørdag: 10.00-17.00
Søndag: 10.00-16.00
Gratis parkering foran butikken i 1 time
Kontakt
Løgismose Vin, Mad & Delikatesser
Nordre Toldbod 16
1259 København K
Tlf. (+45) 33 32 93 32
Skriv til os direkte på Facebook i messenger
- vi svarer så hurtigt, vi kan: m.me/loegismose
Find vej