60 DAGES FESTIVAL
I anledning af Løgismoses 60-års fødselsdag inviterer vi på et væld af vintilbud og smagninger i butikken i løbet af hele september og oktober!
SMAG PÅ 60 ÅR MED SMAG, HOLDNING & HÅNDVÆRK
Siden 1965 har vi gjort os umage med at udvikle og håndplukke de bedste smagsoplevelser – faktisk har vi de sidste 60 år ikke lavet andet end at smage, på vin, mad, råvarer og livet. Det markerer vi med smagsprøver på det, vi selv har skabt, hver dag i butikken.
UGE 36: Løgismose soltørrede tomater, grillede peberfrugter, borretane løg, økologiske Kalamata oliven, fynsk rygeost, bornholmsk blå ost og sprøde rugkiks.
FØDSELSDAGSVIN – 60 VINE I 60 DAGE MED OP TIL 60%
Vi har udvalgt 60 vine, som gennem tiden har været blandt vores kunders absolutte favoritter. Vinene er nøje håndplukket for deres kvalitet, popularitet og evne til at begejstre både nye og garvede vinelskere.
Som en særlig fejring tilbyder vi hver af disse vine med en rabat på helt op til 60% – men kun i én dag ad gangen!
Hver dag afslører vi én ny vin. Du kan finde vinen i butikken eller på løgismose.dk.
FREDAG 12. SEPTMEBER: FØDSELSDAGSFEST PÅ NORDRE TOLDBOD
Nyd den gode stemning til tonerne af jazzmusik, nup en friskåbnet østers for en 5'er, en iskold Løgismose-bajer til en 10'er, kom til chokoladesmagning med Summerbird, smag på vine, delikatesser, grillet Løgismose kylling og flere Løgismose-produkter, mød vores vin- og delikatesseproducenter, hør om dansk vinproduktion og meget mere ... det bliver et brag af en fest og du er inviteret.
DET SKER I BUTIKKEN
SÆSONENS BLOMSTER FRA TORSDAG 4. - SØNDAG 7. SEPTEMBER
Den første weekend i hver måned kan du købe friske blomster i butikken.
En af vores gode medarbejdere, Mathilde, binder fine buketter i sin fritid og leverer denne uge bundter og buketter i efterårets smukke nuancer.
UGENS RÅVAREFOKUS: FRANSK FUGL PÅ EFTERÅRSMENUEN
Foruden vores yndlingskylling – Label Rouge kyllingen – kan du også fylde kurven med poussiner og perlehøne, der også bærer det røde, franske mærke.
Psst ... det franske kvalitetsstempel, Label Rouge, er en mærkning udstedt af Det Franske Landbrugsministerium, som kun tildeles den allerbedste smag.
Label rouge kylling
/kg 118,-
Label Rouge poussin
/kg 119,-
Label Rouge Perlehøne
/kg 99,-
UGENS VINTILBUD: BOURGOGNE 2023 & 2024
Med ugens vintilbud kan du smage på de uimodståeligt saftige og generøse Bourgogne-vine fra 2023 og 2024-årgangen
Mersault Clos Saint Félix Monopole 2023, Domaine Michelot
Normalpris pr. flaske 895,-
Udsalgspris pr. flaske 499,-
SPAR 396,-
Gevrey-Chambertin ØKO 2023, Domaine Thierry Mortet
Normalpris pr. flaske 675,-
Udsalgspris pr. flaske 389,-
SPAR 286,-
Mârcon-Chaintré Les Grandes Terres Pampa 2024, Clos Sauvage
Normalpris pr. flaske 279,-
Udsalgspris pr. flaske 179,-
SPAR 100,-
Macon-Villages Cuvée JP ØKO 2024, Château de Javernand
Normalpris pr. flaske 199,-
Udsalgspris pr. flaske 119,-
SPAR 80,-
Gevrey-Chambertin Mes Cinq Terroirs 2023, Domaine Denis Mortet
Normalpris pr. flaske 1.195,-
Udsalgspris pr. flaske 699,-
SPAR 496,-
Puligny-Montrachet 2023, Domaine Michelot
Normalpris pr. flaske 975,-
Udsalgspris pr. flaske 649,-
SPAR 326,-
Tilbuddene gælder t.o.m. 7. september 2025 i butikken på Nordre Toldbod.
VINE PÅ GLAS
På terrassen på havnekajen kan du både nyde vin fra vinhylderne, eller du kan vælge mellem hele 12 forskellige vine på glas fra blandt andet Bourgogne, Sancerre, Toscana og Provence. Du kan se hele listen over glasvine her.
Mousserende
Valdobbiadene Prosecco Brut Canah ØKO, NV, Perlage.................................... gl. 85,-
Champagne Traditionelle Brut 1. Cru, NV, Locret-Lachaud................................. gl. 135,-
Hvidvin
Riesling Trocken Herr Mehling ØKO, 2024, Weingut Mehling............................. gl. 90,-
Toscana Vermentino, ØKO, 2024, La Spinetta.................................................... gl. 95,-
Bourgogne Chardonnay ØKO, 2023, Château de Javernand............................. gl. 125,-
Sancerre Blanc Le Champ Pendu ØKO, 2023, Domaine de Rome.................... gl. 145,-
Rødvin
Beaujolais-Villages Wild Soul, 2023, Domaine Julien Sunier.............................. gl. 85,-
Spätburgunder Trocken Gutswein, 2022, Meyer-Näkel...................................... gl. 95,-
Ribera del Duero Cosecha, 2021, Bodegas Montecastro................................... gl. 125,-
Monthelie Rouge, 2022, Domaine Dujardin........................................................ gl. 145,-
Rosé
Chinon Goutte de Rosé ØKO, 2024, Domaine de la Noblaie............................. gl. 90,-
Côtes de Provence Rosé Cuvée Clarendon ØKO, 2023, Domaine Gavoty....... gl. 95,-
TRÆD IND I VINENS VERDEN
Oplev vinens verden med vores kompetente sommelierer, der løbende afholder vinsmagninger, hvor vi sammen udforsker, smager og deler viden om vine fra nøje udvalgte producenter og vinområder.
I Løgismose har vi en lang historie for sammen at dele begejstringen over vin og mad.
PÅ TUR I BUTIKKENS VINAFDELING
I begyndelsen – for 50 år siden – var butikken nærmest blot et lager, hvor indviede kunne komme forbi og hente en kasse vin i den meget begrænsede åbningstid mellem torsdag og lørdag. I dag er vinen stadig en betydningsfuld del af butikken, og vores sommelierer gør en dyd ud af nøje at udvælge de vine, der får lov at pryde hylderne i vores store vinafdeling. Det bedste? Du kan altid få kyndig vejledning til dit vinvalg – og hver fredag åbner sommelieren en flaske, som du kan smage på, før du fylder kurven.
LØGISMOSE FINE WINE – 250 IKONISKE FLASKER!
Importen af Fine Wine startede hos Lene og Sven Grønlykke, som var blandt de første i Danmark til at importere domaine-aftappede vine fra Bourgogne. I dag tæller Løgismose store sortiment af Fine Wine flere end 250 flasker exceptionel vin og i butikken på Nordre Toldbod finder du et rum udelukkende dedikeret til Fine Wine.
FYLD KURVEN MED ALT DET GODE
Butikken er fyldt med delikatesser, frisk frugt og grønt, udvalgte udskæringer og et bredt sortiment af oste, der ikke er allestedsnærværende. Her er vores egenproducerede færdigretter og økologiske mejeriprodukter. Der er både eksklusive råvarer, basisvarer og hverdagsfavoritter. Den slags, hvor ingredienserne er udvalgt ud fra smagen, måden, hvorpå de er blevet til og med ønsket om at inspirere vores kunder til at slå sig løs i køkkenet.
HISTORIEN BAG VORES OSTE
I butikken finder du et stort udvalg af eksklusive franske, italienske, schweiziske, spanske og danske oste. Dem på fåremælk, gedemælk og komælk. Fra Pecorino Romano, Gruyère d’Alpage og Bleu de Bresse til Comté, Valençay, Morbier, Brillat Savarin, sødmælksrygeost og Parmigiano Reggiano. Hver uge får vi ostene hjem i sin hele form – vi skærer og pakker dem, så de er lige til at nappe med hjem.
Vin & ost match
VIN & OST
Ossau-Iraty & Pet' Nath'
VIN & OST
Bleu de Bresse og Chenin Blanc
VIN & OST
Brillat Savarin & Champagne
40 ÅRS JUBILÆUM I BUTIKKEN
I 2022 fejrede vi 40 års jubilæum i butikken på Nordre Toldbod. Læs eller genlæs fortællingen om familien Grønlykke, som åbnede det første vinudsalg i 1982 på Nordre Toldbod.
JUBILÆUM
2010'erne - Det fjerde årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
2000'erne - Det tredje årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
1990'erne – Det andet årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
1980'erne – Det første årti på Nordre Toldbod
BUTIKKEN PÅ NORDRE TOLDBOD
I et gammelt pakhus på Nordre Toldbod i Kongens København, med udsigt til Trekroner, Nyholm og Kastellet, blandt kanalrundfarter og Kongeskibet og omgivet af evig brise og genskær fra vandet, se dér ligger Løgismose Vin, Mad & Delikatesser, og der har den ligget i snart 40 år.
De første år var Løgismose havnens eneste virksomhed, som ikke havde noget med skibsfart at gøre. Siden 1630 havde Københavns Toldvæsen nemlig haft til huse på Toldboden. Og de nikotingule vægge og lange knager til regnjakker i lokalerne på Nordre Toldbod røbede da også, at det ikke var længe siden, at daglejerne, der håbede på en hurtig tjans, havde forladt bygningen, da Løgismose Vinimporti i 1982 flyttede ind. Et vinlager, hvor der blev solgt kasser med vin for de særligt indviede.
CONVENIENCE, FØR DET FANDTES
I de følgende år tog specialhandlen til herhjemme. På Nordre Toldbod begyndte man derfor også at lave mad. Henkogninger, fonder og marmelade blev lavet af Lone Grønlykke og solgt før de stort set var nået på glas. I 2001 tog det til. I et samarbejde med Jens Slagter fra Kultorvet og Thomas Rode i køkkenet blev Boeuf Bourguignon, cassoulet og confiterede andelår solgt fra et åbent køkken og efter opskrifter fra Falsled Kro og Kong Hans Kælder. Det skulle vise sig at være lidt af et columbusæg: Kunderne kunne nu få en kombination af mad og vin. De nøjedes nu ikke længere med at komme forbi én gang om måneden efter, men lagde i stedet vejen forbi én gang om ugen efter ugens retter. Vinudsalget på Nordre Toldbod tilbød således sine kunder convenience, før det overhovedet blev et koncept.
FRA SMØR TIL CAVIAR
I dag er convenience stadig i højsæde. Den slags, der netop gør det let at spise hjemme, men som var man ude. Den slags, hvor ingredienserne er udvalgt ud fra smagen, måden, hvorpå de er blevet til og ud fra håbet om at inspirere vores kunder til at slå sig løs i køkkenet. Det er råvarer, kolonialvarer og delikatesser, der ikke er allestedsværende, og som derfor bringer nyt og fryd til måltidet. Oven i det eksklusive kan man naturligvis finde basisvarer som smør, hvidløg og kartofler – råvarer, der er mindst ligeså vigtige for måltidets samlede udtryk. Det er vores butikschef der sætter dagsordenen og som i stærkt samarbejde med både indkøbere og kokke udvælger de råvarer, vine og delikatesser, du finder på hylderne.
Kontakt
Løgismose Vin, Mad & Delikatesser
Nordre Toldbod 16
1259 København K
Tlf. (+45) 33 32 93 32
Skriv til os direkte på Facebook i messenger
- vi svarer så hurtigt, vi kan: m.me/loegismose
Find vej