Ballotine af kanin med letrøget skalotteløg og jus
Ingredienser
- Ballotine
- 2 stk kaninrygge skåret i let
- 150 g hakket kalv og flæsk
- 1 stk æg
- 50 g brødkrummer
- 2 dl Løgismose piskefløde
- Salt og friskkværnet peber
- Letrøgede skalotteløg
- 1 stk stor gryde
- 8 stk små bananskalotteløg
- Bøgesmuld
- Salt og friskkværnet peber
- Løgismose smør til stegning
- Jus (sauce)
- Benene fra kaninryggene
- 50 g bacon
- 2 stk hakkede løg
- 1 dl hvidvin
- 2 dl hønsesky
- 2 dl kalvesky
- Lidt timian
- Lidt rosmarin
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. sherryeddike
- Pynt
- Frisk timian eller tallerkensmækker
Sådan gør du
Ballotine
Step 1. Skær fileterne fra benene på kaninryggene og krydr dem med salt og peber. Husk at gemme benene til saucen. Rør en fars af kalv og flæsk, æg, brødkrummer, fløde og salt og peber.
Step 2. Rul farsen ud og pak de krydrede kanin fileter ind i et tyndt lag fars hele vejen rundt. Læg dem på et stykke film og stram dem op. Pochér kanin-ballotinerne i ca. 8 minutter i vand lige under kogepunktet. Lad kanin-ballotinerne trække ca. 10 minutter og pak dem ud af filmen. Steg dem rosa i lidt smør og olie lige inden servering.
Letrøgede skalotteløg
Step 1. Læg bøgesmuld i bunden af gryden og sæt den over høj varme til det begynder at ryge og skru herefter ned for varmen. Du kan evt. sætte ild til smulden og puste det ud, så der kommer røg. Læg en sigte over gryden med de pillede skalotteløg i og ryg dem ved svag varme under låg ca. 20 minutter. Pil løgene efter røgning og steg dem gyldne og møre i smør lige inden servering. Krydr med salt og peber.
Jus (sauce)
Step 1. Rist kaninbenene af i en gryde til de er gyldne. Tilsæt bacon, løg og urter og svits yderligere let af. Tilsæt hvidvin og reducér helt ned til der næsten ikke er noget væske tilbage. Tilsæt hønse- og kalvesky, og lad saucen simre ved svag varme ca. 30 minutter. Sigt saucen og reducér den evt. yderligere ved behov. Smag til med salt og peber og evt. lidt sherryeddike.
Servering
Step 1. Halvér de ristede kanin-ballotiner og placér dem på en tallerken side om side med de røgede og stegte skalotteløg. Hæld forsigtigt jus over og pynt med friske urter efter ønske.
Tip
Find et stort udvalg af råvarerne i vores gourmetsupermarkeder.
Andre forslag
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...