20/2/2019
|
Løgismose i Netto
Chokoladeboller
Ikke bare en klassisk tebolle. Men en tebolle fyldt med små chokoladestykker og med perlesukker, der giver knas på skorpen.
Ingredienser
- 3 dl Løgismose sødmælk
- 20 g gær
- 1 helt æg
- 625 g Løgismose hvedemel
- 65 g sukker
- 1 tsk fint salt
- 50 g Løgismose smør
- 100 g Løgismose chokolade 70%
- 1 stk til pensle bollerne inden bagning
- 50 g perlesukker
Sådan gør du
Step 1.
Opløs gæren i den lune mælk.
Step 2.
Bland æg, hvedemel, sukker, salt og smør i mælken og ælt dejen i ca. 10 min. til den er fin og glat. Herefter tilsætter du grofthakket chokolade og fordeler det jævnt i dejen.
Step 3.
Lad dejen hvile i 1,5 time og del den herefter i 10 klumper.
Step 4.
Rul dejklumperne, en ad gangen, mellem håndfladen og bordet. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve til dobbelt størrelse.
Step 5.
Pensl herefter boller med et pisket æg og drys med perlesukker. Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i 10 – 12 min.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...