Coq au riesling
Skal Alsace-stemningen for alvor gennemføres er det, i selskab med de charmerende hvide vine, næsten obligatorisk at sætte coq au Riesling på bordet. Det lyse og lette take på den klassiske coq au vin, som traditionen tro tilberedes med rødvin, er et friskt og behageligt fedmefuldt indslag i sommerkøkkenet. Nyder du den fritgående kylling i cremet alsacisk flødesauce med et duggende køligt glas af de viste vine, er det lige før tilværelsen bliver for god... men også kun lige før.
Ingredienser
- 1 pakke Løgismose håndskårne kyllingelår
- 80 g tør bacon eller panchetta
- 300 g svampe - gerne lidt blandede
- ¼ stk knoldselleri
- 2 stk rødløg
- 2 fed hvidløg
- Frisk timian
- Et par laurbærblade
- ¼ l Riesling
- ¼ l Løgismose piskefløde
- Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt bredbladet persille
Sådan gør du
Step 1
Varm en stegegryde op, og brun kyllinglårene rigtig godt af ved mellem-varme (ca. 10 min på skindsiden og 5 min. på den anden side). Svampe og selleri renses, skæres i passende stykker og tilsættes i gryden sammen med tern af bacon, og det hele brunes godt af.
Step 2
Løg pilles, vaskes og skæres i både og kommes i gryden. Timian vaskes og tilsættes sammen med hvidvinen.
Step 3
Lad alkoholen koge af vinen og tilsæt nu fløden. Sæt låg på, skrue ned, og lad det simre i 35-45 min. ved svag varme.
Step 4
Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft. Drys hakket persille ud over retten lige før serve- ring. Spis retten med kartoffelmos eller pasta.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...