30/9/2022
|
Magasin 6 2022
Cremet svampesuppe med stegte kastanjer
Det er en fryd at sanke sin egen mad. Tag en tur i skoven forud for dette efterårsmåltid og gå på jagt efter både kantareller, champignoner, Karl Johan og spisekastanjer.
Ingredienser
- 200 g blandede svampe (champignon, kantareller, Karl Johan etc.)
- 30 g tørrede skovsvampe
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 25 g Løgismose smør
- 1 dl tør sherry
- 5 dl hønsefond
- 2½ dl Løgismose piskefløde
- 100 g spisekastanjer kan købes i butikken på Nordre Toldbod, når sæsonen tillader det
- Salt og friskkværnet peber
- Citron
Sådan gør du
Step 1
Udblød de tørrede skovsvampe i vand. Skær de friske svampe i mindre stykker, og steg dem i smør i en gryde med tynde skiver skalotteløg og hvidløg. Dryp de tørrede svampe, og tilsæt dem til gryden.
Step 2
Tilsæt sherry til suppen, og lad den koge næsten væk. Tilsæt herefter hønsefond, og lad suppen simre til svampe og løg er møre.
Step 3
Tilsæt 2 dl piskefløde, og lad suppen koge igennem, og blend den herefter grundigt til den er helt fin og cremet. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Step 4
Steg svampe og kastanjer på en pande, og anret dem i dybe tallerkener og hæld suppe udover.
Step 5
Pynt evt. med let pisket flødeskum og tynde skiver af rå champignon.
Tip
Du finder forskellige svampe, tørre som friske, og spisekastanjer i butikken på Nordre Toldbod, når sæsonen er til det
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...Salat med mormordressing på rygeost
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...