30/10/2023
Den perfekte juleand & andesauce
Lær at mestre andestegen.
Ingredienser
- 1 stk Løgismose frilands berberi and
- 5 stk æbler skåret i både
- 1 stk stort løg pillet og skåret i både
- 300 g Løgismose svesker
- 10 kviste timian
- 4 stk gulerødder
- ½ stk selleri , skrællet
- 2 stk pillede løg
- 5 fed pillet hvidløg
- Salt og friskkværnet peber
- Andesauce
- 2 dl Løgismose piskefløde
- Lidt æblecidereddike
- Lidt ribsgelé
- 150 g Hvedemel
- Sky og fedt fra anden
Sådan gør du
Step 1
Klargør anden ved at rense den og fjerne evt. indmad.
Step 2
Vend æbler, løg, svesker og timian med rigeligt salt og friskkværnet peber og fyld anden op, luk den til med et par kødnåle eller snor.
Step 3
Gnid anden godt ind i salt og læg den på en rist med en lav bradepande under. Læg det overskydende fra anden (indmad, hals, gump og vingespidser) samt groftskårne gulerødder, selleri, løg, hvidløg og timian i en høj bradepande og hæld 1 liter vand på.
Step 4
Brun anden i en forvarmet ovn, 220 °C i 20 minutter og skru herefter ned til 160 °C og tag anden uden og sæt bradepanden med grøntsager ind.
Step 5
Hæld fedtet, som er smeltet fra anden, fra og gem det.
Step 6
Vend anden på pradepanden, så brystet nu vender nedad og sæt anden tilbage i ovnen, når temperaturen er nede på 160 °C, og steg videre i ca. 2 timer.
Step 7
Hold øje med om skyen er ved at koge for meget ind – sørg hele tiden for at der er godt med væde i bradepanden. Hæld mere på, hvis nødvendigt.
Step 8
Tag anden ud og skru nu temperaturen op til 200 °C. Hæld skyen fra bradepanden op i en skål.
Step 9
Kom anden tilbage i ovnen med brystet opad, når ovnen er 200 °C og steg videre i 25-30 minutter.
Step 10
Lad anden hvile i 20-25 minutter, før den skæres ud.
Andesauce
Step 1. Lav en melbolle af 3 dl andefedt fra skålen og ca. 150 g mel, i en kasserolle.
Step 2. Bag melbollen godt igennem, mens du rører og hæld skyen på, lidt ad gangen, så du kan nå at piske melbollen ordentlig ud. Spæd evt. op med lidt hønsefond, hvis der ikke er nok sauce.
Step 3. Kog saucen godt igennem, 4-5 minutter, montér med fløde og smag til med ribsgele og æblecidereddike.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...