24/9/2023
|
Magasin 4 2023
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage på efterårets grøntsager – en salat af bagt græskar, ovnstegt grønkål og mild gedeost, pyntet med brombær, ribs og sesamfrø.
Ingredienser
- 1 hokkaido-græskar
- 250 g grønkål
- 100 g gedeost
- Sesamfrø
- 1½ dl olivenolie
- 1 tsk rød chili
- 1 bakke brombær
- 1 bakke ribs
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Skær græskarret midt over og fjern kernerne. Skær græskarret ud i både og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bland dem sammen med hakket chili, sesamfrø, olivenolie, salt og peber på pladen. Bag græskarret ved 200°C i 20-25 minutter.
Step 2
Skyl grønkålen, riv den over i små dele og læg den på en bageplade med bagepapir. Dryp olivenolie hen over grønkålen og drys med salt og peber. Sæt grønkålen ind i ovnen de sidste fem minutter af græskarrets bagetid, så de bliver færdige samtidig. Hold øje med salaten, da den nemt får for meget og brænder på. Den må gerne falde lidt sammen, men må ikke blive brun.
Step 3
Tag grønkål og græskar ud af ovnen og anret på et stort fladt fad. Fordel grønkålen, derefter græskarbådene og skiver af gedeost. Pynt med brombær og ribs. Stænk med olivenolie og eventuelt lidt balsamico. Retten kan serveres lun.
Tip
Du kan udskifte gedeosten med mozzarella, burrata eller feta, hvis det falder i bedre smag.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...