3/7/2019
|
Løgismose i Netto
Entrecôte
Entrecôte serveret som engelsk bøf med syltet grillet agurk, løg-confit, skysauce og kartofler.
Ingredienser
- 1 pakke økologisk entrecôte
- 4 nye, små løg
- Kartofler , efter behov
- Grillet syltet agurk
- 2 små agurker
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 dl sukker
- ½ dl vand
- Løg confit
- 2 løg
- 50 g Løgismose smør
- 1 fed hvidløg , finthakket
- 1 tsk sherryeddike
- Salt og peber
- Sauce
- 1 dl hønsesky
- 1 dl kalvesky
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk sherryeddike
- 25 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Grillet, syltet agurk
Step 1. Halvér de 2 små agurker på langs og grill hårdt på en grillpande på skærefladen.
Step 2. Kog en lage af eddike, sukker og vand. Læg de grillede agurker i den lune lage og sylt frem til servering.
Løg confit
Step 1. Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Step 2. Pil de 2 løg og skær dem i tynde strimler. Svits dem ved svag varme i smørret, til de er gyldne og helt møre.
Step 3. Tilsæt finthakket hvidløg og tilbered det hele i yderligere 5 minutter.
Step 4. Tilsæt Sherryeddiken og kog hurtigt løgene op i Sherryeddiken. Smag til med salt og peber.
Step 5. Hold løg-confiten varm til servering.
Kød
Step 1. Steg kødet som fortrukket. Lad kødet trække. Tilbered imens saucen på den brugte kødpande.
Sauce
Step1. Kog kødpanden af med sherryeddike og tilsæt hønsesky og kalvesky.
Step 2. Reducér det hele, til der er rette smag og konsisten.
Step 3. Montér saucen med sennep og koldt smør lige inden servering og smag til med salt og peber.
Nye løg
Step 1. Ordn og rens 4 nye små løg. Kog løgene møre i saucen lige inden servering.
Anretning
Step 1. Anret det stegte kød på en tallerken sammen med den lune løg-confit, de lune syltede agurker og de kogte løg.
Step 2. Servér saucen ved bordet.
Tip
Servér gerne kogte kartofler vendt i friske krydderurter til retten
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...