31/10/2021
|
Magasin 9 2021
Fennikel sild
Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- 10 stk udvandede salt-sildefileter
- 1⅗ dl eddike
- 1 dl sukker
- ½ dl vand
- 1 løg , i skiver
- 1 fennikel , toppen herfra
- Frisk peberrod , ca. 1 cm af den friske stang
- 2 spsk enebær
- 1 spsk gule sennepsfrø
- 1 tsk hvide peberkorn
- 1 tsk sorte peberkorn
- 10 laurbærblade
- 1 tsk korianderfrø
Sådan gør du
Step 1.
Kog eddike, vand og sukker ind, til sukkeret er opløst.
Step 2.
Tilsæt krydderier, fennikel og løg og sluk for varmen.
Step 3.
Køl lagen ned, inden sildefileterne tilsættes
Step 4.
Opbevar på køl. Sildene er fine efter 1 døgn, men meget bedre efter et par uger.
Andre forslag
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Pizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld sommeren med fynsk ostehåndværk