30/9/2022
|
Magasin 6 2022
Fransk fyldig løgsuppe
Tanken om en fyldig løgsuppe varmer en helt ind i hjertet, og intet kan være nemmere og mere enkelt. Enkelheden kræver dog, at ingredienserne er i top, så brug en god Gruyère, hønsefond og et godt surdejsbrød.
Ingredienser
- 1 kg zittauerløg
- 5 fed hvidløg
- 2 stk laurbærblade
- 4 kviste timian
- 7½ dl kraftig hønsefond
- 7½ dl kraftig kalvefond
- 25 g Løgismose smør
- 4 skiver groft landbrød
- 200 g Gruyère eller Comté
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1
Skær løg og hvidløg i tynde skiver, og sautér dem i smør i ca. 30 min., til de er helt møre og let karamelliserede. Tilsæt laurbærblade, timian, hønsefond og kalvefond. Lad suppen simre i en times tid, og lad den gerne trække til dagen efter.
Step 2
Fjern timiankviste og laurbærblade og portionér suppen i ildfaste suppeskåle. Læg en skive brød i hver suppeskål og kom 50 g revet Gruyère ovenpå på hver.
Step 3
Bag suppen i ovnen i ca. 20 min. ved 200 °C.
Tip
Hønsebouillonen klarer man ved at spise en hel kylling dagen før og koge en dejlig fond på skroget.
Tip
For en endnu mere budgetvenlig version kan du snildt erstatte hønse- og kalvefond med grøntsagsfond.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...