1/4/2025
|
Magasin 1 2025
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerforret til gæster eller det grønne indslag til grillmiddagen.
Rygeosten er det nuancerede, ærkedanske alternativ til creme fraiche og et oplagt match til let sødlige og bitre asparges – grønne som hvide.
Ingredienser
- 1 bundt grønne asparges
- 4 hvide asparges
- 100 g Løgismose sødmælksrygeost
- 1 dl Løgismose sødmælk
- 1 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk kapers
- ½ glas oliven
- 3 stilke bredbladet persille
- 3 stilke dild
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Rør rygeost sammen med olivenolie, sennep og sødmælk. Juster eventuelt mængden af sødmælk, hvis du ønsker en tyndere eller tykkere dressing. Krydr med salt og peber.
Step 2
Vask de grønne asparges og skræl de hvide asparges. Nip bunden af dem alle.
Step 3
Grill de grønne asparges på en brandvarm grill eller grillpande i ca. 3-4 minutter på den ene side, så de får godt med farve, og ca. 1 minut på den anden, så de ikke bliver alt for slatne. Krydr godt med salt og peber.
Step 4
Skær de hvide asparges i tynde skiver enten med et mandolinjern, en grøntsagsskræller eller bare en skarp kniv.
Step 5
Pluk urterne, og skær stenene fra de tørrede oliven.
Step 6
Anret de grillede grønne asparges på et fad og dernæst de hvide asparges. Hæld godt med rygeostdressing over hele herligheden og top med kapers og oliven. Stænk eventuelt lidt god olivenolie over, og afslut med de plukkede urter.
Tip
Løgismose fynsk rygeost er lavet på sødmælk fra fritgående køer og fremstillet på Løgismose Mejeri, hvor friskosten ryges over havrehalm – resultatet en mild, dyb og frisk rygeost.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...