5/7/2024
|
Magasin 4 2024
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer dem med grillet fisk og en sauce, der ikke skiller – og som binder fisken, de nyopgravede kartofler og spidskålen sammen til en sommersymfoni på tallerkenen.
Når du skal vælge fisken hos fiskehandleren, så spørg efter dansk fisk i sæson. Det er der flere gode grunde til – fisken fanges på et tidspunkt, hvor bestanden ikke trues, prisen er lavest og smagen er på sit bedste – i juli er mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, makrel og multe i sæson.
Ingredienser
- Fisk & grønt
- Filet af fisk f.eks. multe, sandart, pighvar, ørred
- 275 g spidskål
- 400 g nye kartofler
- 1 stilk løvstikke
- 1 bundt persille
- Olivenolie
- Salt
- Sauce med estragon
- 200 g Løgismose piskefløde 38%
- 75 g Løgismose smør
- 150 g Løgismose økologisk hvidvin
- Laurbærblade
- Maizena
- 1 bundt estragon
- Salt
Sådan gør du
Fisk & grønt
Step 1. Tænd op i grillen.
Step 2. Kog kartoflerne i saltet vand med løvstikke. Fjern imens de yderste blade fra spidskålet og del i 6-8 stykker.
Step 3. Skær fisk i passende stykker og krydr med salt. Placér fisken på et stykke bagepapir med skinsiden nedad og krydr igen med salt.
Step 4. Smør spidskål ind i olivenolie og salt og læg på grillen. Krydr fisken og læg også den på grillen på skindsiden. Fisken er færdigtilberedt, når den er glasklar i midten.
Sauce med estragon
Step 1. Hak løg fint og steg klare i en gryde. Tilsæt hvidvin og laurbærblade og kog ned til cirka det halve. Tilsæt smør under omrøring og dernæst fløden. Bland maizena med lidt vand og tilsæt under omrøring.
Step 2. Hak estragon fint og tilføj til saucen. Smag til med salt.
Tip
Tilsæt gerne flere friske urter til kartoflernes kogevand, da det tilfører smag til kogevandet og til kartoflerne. Og husk på at salte vandet rigeligt – vandet skal smage af havvand.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...