16/5/2022
|
Magasin 3 2022
Grillet havbars med sauce romesco og nye grøntsager
Havbars er ikke just den mest udbredte spisefisk – beklageligvis – for det lyse kød er delikat og besidder stor smag. Og med få ben, som er lette at fjerne, går det snildt at nyde den hel ved bordet. Forenet med røgnoter fra grillen og den catalanske Sauce Romesco med dybe, varme smage af peberfrugt og tomater, er dette måltid indbegrebet af sommermad.
Ingredienser
- Fisk
- 2 stk renset havbars
- 2 håndfulde krydderurter f.eks. timian, rosmarin eller persille
- 1 citron
- 500 g blandede grøntsager f.eks. broccolini, nye letkogte kartofler eller tomater
- Romesco sauce
- 2 stk peberfrugter
- 2 modne tomater
- 75 g mandler
- 3 fed hvidløg
- ½ stk
- 1 tsk røget paprika
- ½ dl sherryeddike
- 1 dl Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Romesco sauce
Step 1. Tænd grillen.
Step 2. Brænd peberfrugterne på grillen til, de er sorte. Kom dem herefter i en pose. Lad dem ligge i 20 min. og gnub så det forkullede skind af.
Step 3. Rist mandlerne på en tør pande ved mellem varme.
Step 4. Blend peberfrugter, tomater, mandler hvidløg, chili, røget paprika, sherryeddike og olivenolie sammen til en chunky sauce. Smag til med mandelolie, salt og peber. Stil saucen til side og klargør resten.
Fisk
Step 1. Fyld bugen af havbarsen med friske krydderurter, skiver af citron og krydder med salt og peber. Læg dem i oliesmurte spejdernet.
Step 2. Grill havbarsen ved hård varme, så skindet bliver sprødt i ca. 8-10 min. på hver side afhængig af størrelse. Krydder dem godt med salt undervejs.
Step 3. Servér med dine yndlingsgrøntsager og Romesco sauce og du har et hurtigt og nemt hverdagsmåltid.
Tip
Havbars er alletiders at grille hel. Brug således gerne fiskenet for at holde sammen på fisken, når den vendes, især når den fyldes med krydderurter.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...