30/9/2022
|
Magasin 6 2022
Helleflynder med muslingesauce, kantareller og hasselnødder
Et rigtigt gæstemåltid. Helleflynder er en fornem fisk, der i selskab med piemontesiske hasselnødder, små kantareller og en ekstra skummende muslingesauce gør alle med hang til god mad fornøjede.
Ingredienser
- 400 g helleflynderfilet
- 30 g Løgismose smør
- 400 g blåmuslinger
- 1 dl tør hvidvin
- 2 kviste timian
- 2 kviste dild
- 1 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 100 g kantareller , små, fine og faste
- 50 g Løgismose smør
- 50 g ristede hasselnødder
- Salt
- Piment d'Espelette
Sådan gør du
Step 1
Rens muslinger og damp dem i hvidvin med finthakkede skalotteløg, hvidløg, timian og dild. Lad dem trække i 15 min., og sigt derefter muslingebouillonen over i en mindre gryde. Reducér bouillonen til passende smag.
Step 2
Rens kantarellerne med en lille børste eller kniv.
Step 3
Del helleflynderen i 4 stykker, læg dem i et ildfast fad, krydr med salt og læg små smørklatter på hvert stykke fisk. Bag dem i ovnen ved 175 °C i ca. 10 min. afhængig af tykkelse.
Step 4
Steg samtidig kantarellerne på en pande i smør til de er gyldne.
Step 5
Muslingebouillonen varmes og ”monteres” med kolde smørtern. Dette gøres nemmest med en stavblender, og så får du også en flot og skummende sauce.
Step 6
Anret det hele på et flot fad. Først fisk, så kantareller, ristede hasselnødder og skummende sauce til sidst. Drys med Piment d’Espelette før servering.
Tip
Du finder altid let ristede piemontesiske hasselnødder i butikken på Nordre Toldbod – skønne som snack, i kager eller som finish på en fiskeret.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...