Hjemmelavede chips
Med trøffel
Ingredienser
- 300 g små vaskede kartofler
- 2 l vand
- 50 g kogesalt
- 2 l vindruekerneolie eller anden neutral olie
- Frisk trøffel
Sådan gør du
Step 1.
Skær kartoflerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Step 2.
Kog vandet op med salt og hæld saltvandet over kartoffelskiverne. Lad skiverne trække i saltlagen ca. 10 min.
Step 3.
Dræn herefter kartoflerne og dup dem tørre med et rent viskestykke.
Step 4.
Opvarm olien til ca. 170 C, og fritér chipsene til de er gyldne og sprøde.
Step 5.
Lad dem afdryppe på lidt køkkenrulle, og riv lidt frisk trøffel over chipsene imens de stadig er lune.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...