28/2/2021
|
Magasin 2 2021
Klassisk bolognese
Der findes et hav af meninger og holdninger til hvad en klassisk Ragout Bolognese er. Dette er mit bud på en sikker vinder, som alle i familien vil elske. Gode råvarer og tålmodighed er nøglen til en god bolognese (eller kødsovs; vi dømmer ingen!) og med denne opskrift er du godt på vej mod italienske dufte og smage i hjemmekøkkenet. Buon appetito!
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 hele store løg
- 4 stænger bladselleri
- 2 stk store gulerødder
- 3 fed hvidløg
- Olivenolie
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 2 dåser flåede eller hakkede tomater
- 2 dl rødvin
- 3 kviste timian
- 2 stk laurbærblade
- 2 dl hønsebouillon
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Grofthakket løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg sauteres ved middel varme i olivenolie i min. 20 min.
Step 2.
Tilsæt hakket oksekød og skru op for varmen og brun kødet godt af. Tilsæt herefter tomatkoncentrat og lad det stege med før rødvinen tilsættes og koges godt ind. Herefter tilsættes flåede tomater, timian, laurbærblade og hønsebouillon og lad det hele simre under låg i 2-3 timer.
Step 3.
Krydr retten med salt og peber og server med din yndlingspasta og revet parmesan.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...