31/10/2022
|
Magasin 7 2022
Klassisk flæskesteg
Garanti for sprøde svær.
Ingredienser
- 1 stk svinekam på 1½ kg - 2 kg
- 2 l vand
- Groft salt
- 10 stk laurbærblade
Sådan gør du
Step 1.
Sørg for at sværen er ridset helt ned til kødet. Hæld vandet i bradepanden og læg stegen med sværen nedad. Kom stegen i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
Step 2.
Gnub herefter sværen og kødet med rigeligt salt ca. 2 spsk., og sæt laurbærbladene fast mellem sværene.
Step 3.
Stil stegen på en rist over bradepanden med sværene opad, og bag den videre ca. 1 ½ time i ovnen, til kernetemperaturen er 65 °C.
Step 4.
Er sværen ikke helt sprød nu, sæt ovnen på grill de sidste par minutter med ovnlågen på klem.
Step 5.
Lad stegen hvile utildækket i 20 minutter, før den skæres ud.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...Salade chèvre chaud
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...