30/9/2019
|
Magasin 8 2019
Klassisk wienerschnitzel
Klassikere opstår af en grund, og wienerschnitzel med behørigt tilbehør er ingen undtagelse. Sørg for at bruge kød af høj kvalitet, og oplev kroklassikeren snige sig et par trin op ad gourmet-stigen. Wienerschnitzlerne kan serveres med både den røde og hvide hverdagsvin, så her er rig mulighed for at invitere enhver smag til bords.
Ingredienser
- 4 stk kalveschnitzler banket så de er 1/2 cm tykke
- 100 g hvedemel
- 2 hele æg
- 250 g rasp
- 800 g kartofler kogte og halverede
- 100 g Løgismose smør
- Vindruekerneolie
- 400 g frosne ærter optøede
- 4 skiver citron
- 1 dåse benfri sild
- 4 tsk kapers
- 4 tsk friskrevet peberrod
Sådan gør du
Step 1.
Brasér de kogte halveret kartoflerne i lidt smør og olie på en pande
Step 2.
Bland mel og rasp sammen med salt og peber i en dyb tallerken og slå æggene ud i en anden tallerken. Panér schnitzlerne i blandingen og steg dem i resten af smørret og 1 spsk olie ved middelvarme, i 3-4 minutter på hver side.
Step 3.
Giv ærterne et hurtigt opkog.
Step 4.
Lav en ”dreng” til hver schnitzel; læg 2-3 fileter benfri sild, 1 skefuld kapers og en skefuld peberrod på citronskiverne.
Step 5.
Læg “drengen” på schnitzlen og servér med smørsaucen fra panden.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...