1/7/2022
|
Magasin 4 2022
Laks en papilotte
Laks en papilotte er klassisk fransk og æstetisk hverdagsmad. Et måltid samlet i en pakke. Laksen dampes sammen med grøntsager, vin og urter. I Christians version er der nye løg, små karotter og urter fra haven. Det er vel sommer.
Alle elsker laks! Laksen må siges at være en af danskernes yndlingsfisk. Laks er nem at tilberede på et utal af måder, smager himmelsk og indeholder en masse gode fedtstoffer – laks er altid et hit! Køb laks af ordentlig kvalitet, det smager ganske enkelt bedre. Gerne færøsk eller islandsk laks.
Ingredienser
- 2 laksestykker , uden skind à 150 g pr. stk.
- 200 g små, kogte kartofler
- 200 g blandet grønt , f.eks. små nye løg, spæde gulerødder osv.
- 2 skiver citron
- 50 g Løgismose smør
- 2 kviste frisk dild
- 1 dl tør hvidvin
- Salt og peber
- 2 ark bagepapir
- Kødsnor
Sådan gør du
Step 1
Skyl og skær grøntsagerne i mundrette stykker.
Step 2
Blanchér i letsaltet vand; sænk grøntsagerne ned i letsaltet kogende vand. Overhæld med koldt vand, når de er let møre. Tiden afhænger af grøntsagernes størrelse.
Step 3
Lav portionspakker med grønt og laks; placér kartofler og grøntsager i midten af et stykke bagepapir og krydder dem med salt og peber. Læg et stykke laks på grøntsagerne. Placér små klatter smør samt citronskiver og dildkviste på laksen. Krydder med salt og peber. Hæld ½ dl hvidvin i hver pakke. Saml herefter de 4 hjørner på bagepapiret og bind et stykke kødsnor omkring, så pakken lukker tæt.
Step 4
Sæt pakkerne i et ildfast- eller støbejernsfad og bag dem enten i ovnen ved 180 °C i 20 minutter eller på grill ved indirekte varme i 20 minutter.
Step 5
Klip toppen af bagepapiret og servér dem straks.
Tip
Find nye danske kartofler fra Esromgaard i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...