Lakserillette
Laks er blevet en af danskernes foretrukne spisefisk. Den kan smage godt og har talrige anvendelsesmuligheder. Desværre har den store efterspørgsel også afledt en noget tvivlsom opdrætsform. Sagen er, at denne produktionsform ikke gør noget godt for fiskens kvalitet og slet ikke for smagen. Det er måske derfor, at laksen, i visse kokkekredse, omtales som havets lørdagskylling. Men når det er sagt, må vi jo ikke glemme, at vildlaks og laks, opdrættet under ordentlige forhold, er en fantastisk spise. Så når du køber laks, så spørg til dens oprindelse.
Ingredienser
- 150 g fersk laks
- 150 g røget laks
- ½ dl creme fraiche 38%
- ½ dl mayonnaise
- 1 spsk hakkede cornichoner
- 1 spsk hakkede kapers
- 1 spsk hakkede skalotteløg
- 1 tsk sennep
- ½ dl citronsaft
- 1 håndfuld hakket dild
- 1 håndfuld hakket kørvel
- Salt og friskkværnet peber
- Tilbehør
- 4 stk rugbrød
- 8 stk agurk i strimler
- 8 stk radiser
Sådan gør du
Step 1.
Befri den ferske laks for ben og skind og bag ved 180 grader i ovnen i 8-9 minutter. Afkøl laksen og hak eller pluk den groft med fingrene. Skær den røgede laks i grove stykker. Rør derefter alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Step 2. Server gerne oven på et stykke rugbrød og pynt med agurkestrimler og radiser skåret i både.
Andre forslag
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...