30/9/2020
|
Magasin 6 2020
Løgismose kyllingebryst med kantareller, majs og sauce med kefir og rygeost
Løgismose kyllingen er opvokset i fuld frihed i skovene omkring Les Landes ved Pyrenæerne, og den slagtes først, når den er ca. 89 dage gammel. Bevægelse og den lange levetid gør kødet på kyllingen både mørkere og fastere. Derfor skal Løgismose kyllingen have en anelse længere i ovnen, på panden eller grillen end mange andre kyllinger – til gengæld får du fuld smag for ventetiden. I denne opskrift får kyllingen herligt selskab af majs og kantareller, der bindes elegant sammen af en rygeostsauce.
Ingredienser
- 2 stk Løgismose kyllingebryster
- 200 g kantareller
- 2 majskolber
- ½ stk grønt æble
- 1 dl kefir
- 1 dl Løgismose rygeost
- 1 dl hønsefond
- Estragon
- Olie og smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber, og steg dem på en varm pande i olie og smør.
Step 2. Rens imens kantareller, og skær majskerner fra kolben.
Step 3. Steg kantareller og majskerner på en pande for sig, og krydr med salt og peber.
Step 4. Varm hønsefond op til kogepunktet i en gryde, og tilsæt kefir, rygeost og estragon til den varme fond, og tag gryden af varmen.
Step 5. Blend saucen godt igennem med en stavblender, og smag til med salt og peber. Varm ikke saucen op herefter, da den vil skille.
Step 6. Skær æblet i helt tynde både.
Step 7. Anret kyllingebrysterne på tallerkener med stegte kantareller og majs. Servér med kefir-sauce, sprøde æblebåde og estragon på toppen.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...