30/9/2020
|
Magasin 6 2020
Moussaka
Mousakka er for grækerne, hvad lasagne er for italienerne. I moussaka er lasagnepladerne skiftet ud med aubergine og kartofler, og det hakkede kød er ofte lam fremfor gris og okse. Moussaka er en sublim hverdagsret til kolde og blæsende efterårsdage og vi kan anbefale at få varmen yderligere ved at servere tør og frisk græsk vin til retten.
Ingredienser
- Fyld
- 3 auberginer , skåret i skiver på ½ cm
- 500 g bagekartofler , skåret i skiver
- ½ olivenolie
- Salt og peber
- 500 g hakket okse- og/eller lammekød
- 1 lille dåse hakkede tomater
- 3 løg . fintsnittet
- 3 fed hvidløg , fintsnittet
- 1 spsk salvie , friskhakket
- 1 spsk rosmarin , friskhakket
- 1 spsk timian , friskhakket
- 1 spsk oregano , friskhakket
- 1 spsk mynte , friskhakket
- Bechamelsauce
- 100 g Løgismose smør
- 100 g Løgismose hvedemel
- 8 dl Løgismose sødmælk
- 2 æggeblommer
- 100 g parmesan , revet
- Muskatnød , revet
- Salt og peber
Sådan gør du
Fyld
Step 1. Krydr skiver af aubergine med salt og peber og dryp dem med olivenolie. Bag dem i ovnen ca. 30 minutter ved 150 °C. Steg kartoflerne let møre i olivenolie på en pande i olivenolie og lad dem herefter dryppe af på lidt køkkenrulle.
Step 2. Sautér løg og hvidløg på panden. Tilsæt det hakkede kød og steg det omhyggeligt. Tilsæt de hakkede, flåede tomater samt et skvæt vand og lad det simre i 30 minutter. Tilsæt krydderurterne og smag til med salt og peber.
Bechamelsauce
Step 1. Smelt smørret i en gryde, drys mel i og bag det af til det slipper grydens bund.
Step 2. Tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring.
Step 3. Rør til saucen er lind og der ikke er melklumper.
Step 4. Kog saucen igennem uden at det brænder på. Tilsæt revet parmesanost og smag til med muskatnød, salt og peber. Rør æggeblommerne i.
Samling
Step 1. Fordel i lag i et smurt ovnfastfad aubergine, kødsovs, kartofler, kødsovs, aubergine og til sidst bechamelsaucen.
Step 2. Riv parmesan henover og bag moussakaen ved 180 °C i ca. 25 minutter.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...