Planteboller i tomatsauce
Med squash-spaghetti
Ingredienser
- Planteboller
- Squashpasta
- 2 stk squash
- Tomatsauce
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie
- 1 spsk tomatpuré
- 2 dåser flåede tomater (800 g)
- 2 spsk balsamicoeddike
- Salt og friskkværnet peber
- Tilbehør
- 1 håndfuld basilikum
- 1 bøtte Løgismose pesto verde
Sådan gør du
Planteboller
varm en stor pande op ved middel varme, form farsen i mindre kugle og steg et par minutter, til de er gyldne.
Tomatsauce
Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Steg dem i olie på en pande ved middel-varme i et par minutter. Tilsæt tomatpure og flåede tomater, og lad saucen simre ved svag varme i ca. 30 minutter, og gerne længere. Smag til med salt, peber og balsamicoeddike. Du kan eventuelt blende saucen, hvis du ønsker den glat og ensartet. Vend de stegte planteboller i saucen lige inden servering.
Squashpasta
Skær squashene på et japansk mandolinjern eller med en spiralizer, så du får tynde spaghettilignende strimler. Ved servering blancheres squashstrimlerne i 20 sekunder i rigeligt, spilkogende vand tilsat salt i 20 sekunder; de skal udelukkende have lidt varme, og ikke gennemkoges. Hæld vandet fra og bland squashstrimlerne med plantefars-boller og tomatsauce, eller sæt de to elementer på bordet for sig. Drys finthakket basilikum og Løgismose pesto over retten.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...