31/3/2019
|
Magasin 3 2019
Pocheret æg
At pochere betyder at varmebehandle en råvare i væske ved svag kogning eller lige under kogepunktet. Denne tilberedningsmetode egner sig særligt godt til sarte og delikate råvarer som fisk, spæde grøntsager og selvfølgelig æg. Pocherede æg kræver lidt mere end det velkendte kogte æg, men til gengæld får du en helt anden cremet og fyldig smagsoplevelse, som egner sig særligt godt til weekendmorgenmaden på et stykke ristet brød med smørdampet spinat eller den klassiske eggs benedict.
Ingredienser
- 1 frisklagt æg
- 2 liter vand
- ½ tsk salt
- Eddike
Sådan gør du
Step 1. Sæt en gryde over med vandet og varm op til kogepunktet.
Step 2. Slå ægget ud i en kop.
Step 3. Når vandet koger, skrues ned så vandet lige akkurat skælver, men ikke koger.
Step 4. Hæld så ægget forsigtigt i.
Step 5. Lad ægget pochere i ca. 4 min.
Step 6. Tag ægget op med en hulske og lad det dryppe af inden servering. Servér det varme pocherede æg med det samme.
Tip
Ægget skal være så friskt som muligt – allerbedst er det, hvis du har høns i baghaven. Er ægget ikke friskt, kan hviden godt flyde ud og ægget har svært ved at samle sig. Har du ikke mulighed for at holde høns, eller har du ikke adgang til helt friske æg, kan du med fordel hælde lidt eddike i kogevandet (ca. 1 spsk. eddike til 1 liter vand), da det også hjælper hviden med at samle sig. Det er lidt en skrøne, at der skal røres og røres i kogevandet, æggene skal blot være så friske som muligt, så hviden samler sig om blommen.
Tip
I gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod kan du finde både hønseæg, andeæg og vagtelæg, som hver især byder på særlige egenskaber.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...