Rabarberkompot
Rabarber og vanilje – den perfekte kombination. Brug den ved morgenbordet som marmelade eller som tilbehør til kylling.
Ingredienser
- 1 kg rensede rabarber
- 200 g sukker
- 1 stk polynesisk vaniljestang
- ½ dl vand
Sådan gør du
Step 1
Fyld alle ingredienserne i en gryde og lad det koge ca. 1 time til det falder sammen. Stil det på køl til det skal bruges.
Step 2
Hæld kompotten på atamon-skyllede glas – det kan fint holde sig 10-14 dage.
Tip
Den klassiske rabarberkompot kan med fordel pimpes op med frisk ingefær.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...