28/2/2019
|
Magasin 2 2019
Ribeye steak
Med glaseret rødbede og ristede morkler. Okseribeyen er en af de mest eftertragtede udskæringer til en saftig steak. En af årsagerne er den kraftige fedtmarmorering, der giver en saftig, mør og smagfuld spiseoplevelse. I denne opskrift serverer vi det flotte stykke kød med glaserede rødbeder og smørristede morkler. Morkler er en fantastiske spisesvamp, som understreger kødets dybe umaminoter og tilføjer krydrede noter af nødder, skovbund og endda trøffel.
Ingredienser
- 500 g ribeye steaks
- 500 g rødbede , skrællet
- 20 g sukker
- ½ dl eddike
- 200 g rosenkålsblade
- 50 g Løgismose smør
- 4 stk skalotteløg , pillet og skåret i kvarte
- 100 g friske morkler , renset og skåret i skiver på langs
- 1 bundt tallerkensmækker
Sådan gør du
Step 1.
Pres halvdelen af rødbederne til saft, resten skæres i mindre, rustikke stykker og koges i saften med sukker og eddike, til de er møre og rødbedesaften er reduceret ind.
Step 2.
Ribey krydres og steges til ønsket stegegrad, inden den er stegt helt færdig tilsættes 25 g smør, løg og morkler som, steges med de sidste par minutter. Imens ribeyen hviler, dampes kålen i 1 minut i en kasserolle med de sidste 25g smør.
Step 3.
Skær ribeyen i steaks, anret med løg, morkler og smørret fra panden. Kål og rødbede arrangeres ved siden af kødet og masser af tallerkensmækker på toppen.
Tip
Find friske morkler i gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod når udbuddet tillader det! Følg med på Facebook og hold dig opdateret.
Andre forslag
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...