Rødkål
Et must i vinterens basislager.
Vi nyder rødkål til både flæskesteg og andesteg, medister og frikadeller og selvom der findes mange gode køberødkål, smager hjemmelavet rødkål bare en lille smule bedre.
Ingredienser
- 1 stk rødkål
- 1½ dl hindbæreddike
- 1 dl Løgismose Tawny portvin
- 150 g sukker
- 2 stk kanelstænger
- 2 stk stjerneanis
- 1 stk citron skal og saft herfra
- 1 stk appelsin
- 1 dl andefedt fra stegen
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Snit rødkålen fint og kog i ca. 5 min.. Rødkålen skal stadig have bid.
Step 2
Hæld den i et dørslag og lad den dryppe af i 15-20 minutter. Dup evt. efter med køkkenrulle, så rødkålen er tør.
Step 3
Kog resten af ingredienserne, den skal være meget tyktflydende, men pas på den ikke brænder.
Step 4
Tilsæt rødkålen og vend det godt rundt og smag til med salt.
Tip
Har du ikke tid til at lave rødkålen fra bunden? På hylden i Netto kan du finde vores økologiske rødkål syltet i en lage af eddike, sukker, mørk sirup og ribssaft. Resultatet er en rødkål med en dyb og krydret smag!
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...