Røget laks med havtorn
Ingredienser
- Laks
- 20 skiver røget laks
- Broken gel
- 6 blade husblas
- 125 g havtorn
- 185 g vand
- 25 g sukker
- Salat
- 2 skiver rugbrød
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 pakke frisésalat
- Pynt
- 1 bundt kørvel
- Evt. lidt urter fra stranden, hvis du har mod på det
- 1 håndfuld havtorn
Sådan gør du
Broken gel
Step 1. Læg husblas i blød i koldt vand. Kog havtorn, sukker og vand op og blend det helt glat lidt ad gangen. Tilsæt den udblødte husblas og kør, til den er helt opløst. Sigt massen igennem en fintrådet sigte og sæt derefter puréen på køl i ca. 2 timer, til den har sat sig. Herefter blendes den til en glat creme.
Salat
Step 1. Skær rugbrødet i tern og rist dem på en pande i smørret. Lad dem herefter dryppe af på et stykke køkkenrulle. Pluk og vask salaten grundigt. Undgå de mørke blade af frisésalaten, da de er ret bitre, og brug kun de lysegrønne blade.
Step 2. Anret laksen på tallerkenen lidt tilfældigt og fordel havtorngeléen ved siden af. Slut af med croutons, salat, havtorn og urter.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...