5/7/2024
|
Magasin 4 2024
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten er fransk skinke og ost og skiver af velbagt surdejsbrød smurt med hjemmelavet bechamel, der gratinerer i ovnen.
Nyd den klassiske, franske toast som luksusmorgenmad i sommerferien, som en god frokost mens I ser Tour de France i sommerhuset eller campingvognen eller som nem aftensmad efter en hel dag på stranden.
Ingredienser
- 4 skiver godt surdejsbrød
- 8 skiver kogt, fransk skinke
- 150 g Comté , Emmentaler eller din yndlingsost
- Bechamel
- 12 g Løgismose smør
- 12 g hvedemel
- 1 dl Løgismose sødmælk
- 1 nip salt
- ½ tsk dijonsennep
Sådan gør du
Bechamel
Step 1. Smelt smør i en lille gryde på mellem varme, tilsæt mel og rør lidt rundt. Lad stå på varmen med jævnlig omrøring i et par minutter. Pas på det ikke brænder på.
Step 2. Tilsæt mælk under omrøring og pisk til melet ikke længere klumper. Tilsæt salt og sennep og kog i et par minutter. Opbevar på køl til brug.
Toast
Step 1. Skær fire pæne skiver af brødet. Læg et par skiver skinke og godt med revet ost herpå og afslut med. Smør toppen med bechamelsaucen.
Bag I forvarmet ovn ved 200 °C, til den er lysebrun på toppen. Det tager ca. 10 min.
Tip
Ønsker du at sætte tænderne i en Croque Madame? Tilføj blot et spejlæg på toppen, når toasten er færdigtilberedt i ovnen.
Tip
Kan du ikke finde emmenthaler eller har du en anden yndlingsost, kan du sagtens udskifte osten.
Tip
Som frokost eller aftenmåltid, servér da gerne en grøn salat med vinaigrette af olie, hvidvinseddike, citron og dijonsennep til.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...